Nermin Nikšić 

 ANTONIO BALIC Cropix
‘PREFERIRAM HAJDUK‘

Kontroverzan istup premijera BiH: ‘U Splitu svi traže dres s petokrakom, nije mi drago što su ju skinuli‘

‘Kad su mi donijeli repliku prvog dresa, rekao sam im da neću taj‘, kaže Nikšić
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2024. 17:03

Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić gostovao je u podcastu BLJESAK LIVE i dao neke poprilično kontroverzne komentare na račun Hajduka.

Izrazio je svoje navijačke preference i pritom se dotakao nekih starih, zaboravljenih vremena splitskog kluba.

- Uvijek sam bio privržen Veležu, ne gledam na to kao politiku. Sa svakom upravom i predsjednikom sam imao neku suradnju. Nakon Veleža preferiram Hajduk, ali nije mi drago što su skinuli petokraku - rekao je Nikšić pa nastavio:

- Kad su mi donijeli repliku prvog dresa, rekao sam im da neću taj, hoću s petokrakom. Taj dres, eto, nemaju ni igrači. Traži se taj dres, kažu mi svi u Splitu ... - izjavio je Nikšić i šokirao navijače Bijelih.

Nije točno jasno tko su ti ‘svi‘ u Splitu, s obzirom da navijači Hajduka na taj dio povijesti, pod pritiskom bivše države, gledaju na posve drukčiji način.

Hajduk je petokraku zvijezdu, u raznim varijantama, na svom grbu imao od 1944. do 1990. Ipak, crveno-bijela šahovnica grb splitskog kluba krasila je od samih početaka, a ostvarenjem hrvatske neovisnosti, Hajduk je ekspresno odstranio petokraku zvijezdu s grba i vratio šahovnicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 23:04