ANTE CIZMIC/CROPIX
POVRATAK NA POLJUD

Kopićeva era u Splitu: Hajduk je bio dobar, no navijači su mu jako zamjerili sastanak s jednim čovjekom...

S Bijelima je igrao finale Kupa, osvojio treće mjesto s tek sedam bodova manje od Dinama
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. ožujak 2022. 20:24

Željko Kopić vraća se na Poljud, kako će ga primiti navijači uvijek je intrigantna tema. Pritom treba krenuti od kraja, jer iz Hajduka je otišao tiho. Što bi rekli, na prstima. Šest utakmica u kojima je na početku sezone 2018./19 uzeo tek četiri remija, presudili su mu u rezultatskom dijelu, Navijači su mu zamjerili što se sastao sa Štimcem, međutim, bio je to samo povod za raskid.

Kopiću je tadašnji predsjednik Huljaj uručio otkaz i knjiga se u tom trenutku zaklopila. Kopić je napravio pozitivnih rezultata, rušio je tradicije, došao do finala Kupa nakon pet godina i definitivno nije ostavio negativan dojam. Nije od tada nikada bio navijačka “meta”, ali u trenutku kada na Poljud dolazi na “pogrešnu klupu”, nema spora da će ga dočekati zvižduci. Primarno jer vodi Dinamo, a ne zbog toga što mu se nešto posebno zamjera u Splitu. Iskreno rečeno, zaboravljen je Kopić kao trener Bijelih premda su iza njega ostali zanimljivi rezultati.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Kopić je u Hajduku proveo devet i pol mjeseci. S Bijelima je igrao finale Kupa, osvojio treće mjesto s tek sedam bodova manje od Dinama. Momčad je preuzeo u studenome 2017. nakon što je Carrillo izgubio na Poljudu od Rudeša (2:3). Kopić je s Bijelima eliminirao Osijek i Lokomotivu za plasman u finale Kupa, dok je u prvenstvu nanizao seriju pobjeda. Ono po čemu će ga navijači i povijest pamtiti jesu pobjede u Rijeci i Zagrebu.

Srušio je tradiciju od pet i pol godina bez pobjede Hajduka u Rijeci, a dva mjeseca kasnije, u veljači 2018., dobio je i Dinamo u Maksimiru. Hajduk je igrao dopadljiv nogomet, došao je u priliku boriti se za naslov prvaka, ali kao i mnogo godina prije toga, izgubio je najvažniju utakmicu sezone kontra Dinama u travnju 2018. (1:2).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:51