GORAN MEHKEK Cropix
STAO VELIKI NIZ

Kraj nevjerojatne serije: Pogledajte koliko je jedanaesteraca Livaja zaredom zabio prije ovog promašaja!

Prvi put u seniorskoj karijeri Hajdukova ‘desetka‘ nije realizirala kazneni udarac
Piše: JL.Objavljeno: 15. listopad 2022. 21:22

Nakon 19 zaredom zabijenih kaznenih udaraca, na gostovanju protiv Gorice u 52. minuti, Marko Livaja prvi put u seniorskoj karijeri nije pogodio iz udarca s bijele točke!

Sudac Dario Bel je nakon duela Stipe Biuka i Mousse Waguea na intervenciju i sugestiju VAR-a pokazao na jedanaesterac uz crveni karton braniču domaćih. Vratar Goričana Ivan Banić pročitao je stranu u koju će pucati desetka Splićana i uhvatio "živu loptu". Od povratka u Hajduk Livaja je zabio 16 uzastopnih udaraca s bijele točke, dok je za grčki AEK bio precizan triput iz tri pokušaja.

Zanimljivo je kako je Hajduk pobijedio u svim susretima, osim jednom, kada je Livaja izvodio ili točnije zabio kazneni udarac. Pogodio je protiv Osijeka iz najstrože kazne u sedmom kolu Hrvatske nogometne lige, ali je to bio jedini pogodak utakmice za "Bijele" i Osijek je s dva na svom kontu odnio pobjedu na Gradskom vrtu.

Jedini promašeni jedanaesterac Livaja ima još iz hrvatske u-20 reprezentacije. U susretu Svjetskog prvenstva za igrače mlađe od 20 godina protiv Urugvaja Livaja nije zabio penal, ali Hrvatska je minimalnim rezultatom pobijedila tu utakmicu pogotkom Ante Rebića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 18:03