Mihael Žaper

 VOJKO BASIC Cropix
VELIKI PEH

Kranjčevićeva ponovno kobna za Hajduk: Žaper se više neće vraćati na teren ove sezone?

Žaperova ozljeda na površinu je izbacila svojevrsni "deja vu"
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. veljača 2024. 13:12

Nema Hajduk sreće u Kranjčevićevoj, na travnjaku u "ulici pjesnika" Bijelima zadnjih sezona odlaze bodovi, ozljeđuju se igrači.... Žaper je posljednji u nizu koji je na zagrebačkom gradskom stadionu zaradio tešku ozljedu. U ponedjeljak će Žaper na magnetsku rezozancu, ali nema spora da je u pitanju križni ligament koljena čiji oporavak traži operativni zahvat i višemjesečno izbivanje. Po svemu sudeći, za 25-ogodišnjeg veznjaka završena je sezona, ali još se čekaju rezultati liječničkog pregleda nakon kojeg ćemo dobiti službeni klupski stav oko njegove ozljede.

Žaper je još jedna Hajdukova žrtva travnjaka kojeg koriste Rudeš i Lokomotiva, terena koji evidentno traži dodatni angažman renoviranja. Prošle jeseni Hajduk je u Kranjčevićevoj ostavio dva boda u ogledu sa Lokomotivom, a svi se navijači Bijelih dobro sjećaju kako se igralo po zaleđenom terenu. Da bi iste probleme izbjegao, Dinamo je ponudio Lokomotivi zamjenu domaćinstva zaostale utakmice, što se u konačnici pokazalo kao kontraefekt s obzirom da su Lokosi uzeli bodove sa Maksimira.

Slaba je to utjeha Hajduku za njegova dva ispuštena boda po teškom terenu na kojem su Bijeli remizirali sa Lokomotivom i godinu- ranije. Pritom su se Bijelima ozljedila dva igrača. Elez je doduše i ranije imao problema sa kukom, ali Lovre Kalinić se ozljedio u Kranjčevićevoj, i njemu je "zaplesalo" koljeno u zadnjim minutama dvoboja. Nije se Kalinić do danas vratio na mjesto prvog vratara, a oporavak mu je potrajao gotovo godinu dana. Žaperova ozljeda na površinu je izbacila svojevrsni "deja vu". Kao da smo sve to već vidjeli u Kranjčevićevoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:35