Filip Krovinović

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TRI BODA NA POLJUDU

Krovinović ušao u ‘klub 100‘ u važnoj pobjedi: ‘Bilo je jako teško, a na jednoj stvari možemo bolje raditi‘

‘Opet smo iz prvog udarca dobili gol, ali onda smo uspjeli preokrenuti‘, rekao je Melnjak
Piše: Krešimir Milić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 23:19

Hajduk je slavio protiv Varaždina na Poljudu s 2:1 preokretom golovima Filipa Krovinovića i Marka Livaje. Gosti su poveli u prvom poluvremenu, a ‘bijeli‘ su do preokreta došli u drugom dijelu. Pred kraj drugog dijela vidjeli su u drugačijoj ulozi Darija Melnjaka, na lijevom krilu, a to mu je bio 100. nastup za Hajduk te je poslije utakmice dobio čestitke za pobjedu i nastup, piše Slobodna Dalmacija.

- Hvala vam, meni je ovo ponos. Svi oni koji vole ovaj klub znaju koliko to znači i što bi mnogi dali da jednu utakmicu odigraju pred punim Poljudom, a kamoli 100. Nadam se da će ih biti još puno. Tri boda su tu nakon psihološki teškog trenutka. Opet smo iz prvog udarca dobili gol, ali onda smo uspjeli preokrenuti. Varaždin je igrao onu svoju klasičnu igru, koje se sjećam i iz doba Varteksa. Vole igrati i nadigravati se, na kraju se malo povukli, a mi smo to iskoristili.

Nije bilo lako nakon prvog poluvremena i zvižduka.

- I nama je teško jer se sve to događalo tri dana od razočaravajućeg rezultata. Tako da smo bili psihološki u padu, ali vjerujem da smo pokazali kako se gradi karakter momčadi.

Bilo je puno prilika, ali realizacija je ponovo problem.

- Moramo na tome raditi i radit ćemo.

Slijedi gostovanje kod Istre 1961 u Puli.

- I mi želimo biti bolji na terenu te što se tiče rezultata. Ima tu puno dobrih stvari, ali popraviti ono što nije bilo dobro i sljedeću utakmicu pobijediti - zaključio je Melnjak.

U klub 100 je ušao i Filip Krovinović, kojem je danas bio 100. nastup u HNL-u.

- Jako teška utakmica je iza nas. Nije bilo lako nakon četvrtka i velike tuge, ali jako mi je drago jer mislim da smo nakon dugo vremena preokrenuli rezultat. Ovim putem želim čestitati mojim suigračima na velikoj borbi i na jako bitna tri boda. Želim kazati i da nema nitko razloga sumnjati u ovu momčad. Mi smo tu, živimo i dišemo za klub i nikad se nećemo predati.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Dali ste gol u pobjedi protiv Varaždina.

- Znate kako se kaže, ako ne pucaš nećeš zabiti. Tako je bilo i danas. U drugom poluvremenu me trener prebacio više prema naprijed i onda je bilo više udaraca. Tako sam pomogao momčadi, ali pomogao sam i na drugoj poziciji. Svatko na svoj način. Jako mi je drago zbog toga i imao sam osjećaj da mogu zabiti još koji, ali najbitnija su tri boda i ovim putem bi želio čestitati Hrgoviću na top ulasku i asistenciji te igri. Svima u momčadi svaka čast.

Što vam je trener rekao na poluvremenu nakon što ste gubili 0:1?

- Bili su zasluženi zvižduci. Iako imam osjećaj da smo krenuli dobro i primili glupi gol iz auta. Tu se moramo bolje posložiti definitivno gdje mi moramo zabiti i ne primiti gol. U drugi dio smo ušli dobro i podržavali jedni druge nakon tog primljenog gola na poluvremenu i krenuli to preokrenuti. Znali smo da možemo preokrenuti utakmicu i to smo napravili.

Kako je bilo nakon poraza od Ružomberoka?

- Bilo je jako teško, psihički i fizički, teške su noge svakako. No nema alibija jer mi smo Hajduk i tako se treba ponašati, nebitno tko je na drugoj strani. Ova utakmica nam treba biti putokaz za dalje. Nismo još ništa napravili, ali lijepo je svakako pobijediti.

Gdje leži najveća rezerva u momčadi koju možete izvući da bi bili bolji u ovoj sezoni?

- Sigurno da ima nešto i u energiji. Nadam se da ćemo svaki dan biti bolji, a opet rezultati su ti koji određuju atmosferu na treninzima i u svlačionici. Zato moramo sad do pauze nanizati još dvije pobjede da bi bili mirniji. Sigurno da bi digli i publiku s više žustrine i agresije, dat ćemo sve od sebe svakako. Mislim i da možemo puno bolje raditi na odlukama u zadnjih 20 metara u napadu. Iduće kolo nas čeka Pula, trener koji je bio u Hajduku, a mi idemo po tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 09:02