Petković i Livaja

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
PETKOVIĆ VS. LIVAJA

Kroz karijeru su prošli sito i rešeto, danas su zaštitni znakovi Dinama i Hajduka

Metkovac i Splićanin, dva Dalmatinca, jedan u plavom, a jedan u bijelom
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 13. rujan 2024. 07:11

Najveći hrvatski derbi uvijek donosi i posebne individualne okršaje, a glavni koji se mora istaknuti jest onaj između Petkovića i Livaje, donedavno dvije desetke, budući da je u Dinamu broj 10 trenutno Baturinin.

Metkovac i Splićanin, dva Dalmatinca, jedan u plavom, a jedan u bijelom, zaštitni su znakovi Dinama i Hajduka. Svaka čast svakome, ali kada je ovaj dvojac zdrav, a sada je tako, baš i nemaju konkurenciju što se tiče kvalitete izuzev možda Baturine.

Jedno vrijeme su skupa bili i u reprezentaciji, a mnogi navijači žale što ova dva majstora češće nismo imali prilike gledati zajedno na terenu u reprezentativnom dresu. Livaja je početak i kraj Hajduka, a iznimnu važnost ima i Petković za Dinamo, iako on ima veću potporu suigrača.

Napadači Dinama i Hajduka spadaju u igrače staroga kova, koji imaju onaj starinski, ulični vic u igri, a nemali broj puta su međusobno iskazali poštovanje na i izvan terena. Svjestan je Petković kvalitete Livaje i obratno. Obojica su prošla sito i rešeto kroz karijeru, s tim da je Livaju dugo pratio glas “zločestog dečka”, što ga je dijelom i sputavalo. Petković je do Dinama stigao kroz talijanske niže lige i pratio ga je užasno dug golgeterski post u Italiji. Danas su ova dva igrača potpuno zdrava i u top formi čekaju derbi, što bi za sve gledatelje moglo biti vrlo obećavajuće.

Petković u HNL derbijima

21 nastup, 5 golova, 6 asistencije

Livaja u HNL derbijima

13 nastupa, 5 golova, 2 asistencije

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 07:12