HASAN BRATIC Dpa Picture-alliance Via Afp
VELIKI TRANSFER

Legenda Bijelih komentirala odlazak mladog hajdukovca: ‘Mogao bi ubrzo i do Bundeslige‘

‘Pruža mu se prigoda u velikom klubu. Čak i ako ove sezone HSV ne uđe u prvoligašku konkurenciju‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. ožujak 2022. 19:41

Ivan Buljan nekoć je nosio dres HSV-a, kluba za koji je ugovor do ljeta 2025. potpisao Mario Vušković. Buljan je pratio i recentne igre bivšeg stopera Bijelih.

- Pruža mu se prigoda u velikom klubu. Čak i ako ove sezone HSV ne uđe u prvoligašku konkurenciju, i dalje će igrati u jakoj ligi - kazao je Buljan.

Za razliku od Vuškovića, Buljan je u Hamburgu bio u zlatno doba tog kluba. Četiri godine nosio je dres HSV-a, tadašnjeg velikana europskog nogometa. Igrao je Buljan i u onoj mitskoj utakmici Hajduka i HSV-a na Poljudu davne 1980. godine.

- Došli smo do finala Lige prvaka, odnijeli naslov u Bundesligi, dvaput bili drugi. HSV je klub ogromne tradicije, ali u Drugoj ligi ima još velikih klubova. Nije HSV jedini velikan koji se spustio u drugoligašku konkurenciju, međutim, za mladog igrača je igranje i u Drugoj Bundesligi velika škola. Ali, sigurno je da bi Vušković s 20 godina brzo mogao i do prve Bundeslige. Dohvatio je kontinuitet nastupa u HSV-u, ima sve preduvjete da bi kroz godinu-dvije mogao u jaču konkurenciju. Očito je da se dobro snašao u HSV-u, što potvrđuje i činjenica da je ugovor otkupljen i prije vremena. Pred njim je sigurno velika budućnost - zaključio je Buljan

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 12:46