TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
IKONA TORCIDE ZA SN

Legenda Hajduka oduševljena idejom! ‘Bio bi to sigurno najbolji napadački tandem u ligi! Bili bi prevaga‘

‘Livaja je kratko vrijeme bio s nama, odmah sam vidio da je poseban igrač‘, rekao je Ibričić.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. prosinac 2021. 07:55

Ima li boljeg sugovornika na temu potencijalnog napadačkog tandema Livaja - Kalinić od nekadašnjeg igračkog lidera Bijelih Senijada Ibričića? Nema! Ibričić je taj koji je s Hajdukom uzeo Kup, iste 2010. odveo Bijele i u skupinu Europske lige. Legendarni Ibro podsjetnik je i asocijacija na posljednju dojmljivu godinu Hajduka, jer već 11 sezona nisu Bijeli spojili osvajanje trofeja i igranje europske jeseni.

- Eh, i ja se uvijek sjetim tih dana. Prekrasno razdoblje karijere - još jednom je naglasio Ibričić.

image

Senijad Ibričić

JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Nekadašnja "desetka" Bijelih danas s oduševljenjem iz Domžala prati kako u bijelom dresu igra Livaja. Ali, najavljuje se dolazak još jedne velike zvijezde Hajduka, povratak Nikole Kalinića izgledan je ove zime. Kako će zajedno?

- Najlakše, jer igrače visoke klase je najugodnije uklopiti. Svaki trener bi poželio takve igrače u napadu. Nisu isti profil napadača i mogu igrati u tandemu - kazao je Ibričić.

S Kalinićem je prije 13 godina zajedno pokorio Maksimir s pobjedom 2:0 u derbiju, jednu sezonu 2008./09. odigrao skupa sa solinskim centarforom koji je u ljeto 2009. otišao u Blackburn. Ali Ibričić dobro poznaje i Livaju koji je sa seniorima odradio prve pripreme u siječnju 2010. u Marbelli.

- Kratko je bio s nama, ali dovoljno da se vidi kako je poseban igrač. U međuvremenu je skupio veliko iskustvo vrativši se potom u Hajduk dok je još u punoj snazi. Ne znam koliko je blizu povratak Kalinića, ali ako pričamo o tome kao mogućnosti, jasno je da bi njihov tandem bio snažna poruka za konkurenciju. Jer, imati Livaju i Nikolu Kalinića u napadu, znači imati najbolji napadački tandem u ligi. Vjerojatno bi njihov doprinos stvorio ključnu prevagu, jer kada ovako raspoloženom Livaji pridodamo Kalinića, onda je jasno da bi protivničke obrane imale puno posla. Pored kvalitete, uvijek je bitna još jedna karakteristika, jer Kalinić zna kakva je atmosfera u Hajduku. Nosio je bijeli dres, ne treba mu adaptacija, a s obzirom na izjednačenu ligu, bit će i taj detalj važan kada se budu dovodila pojačanja za drugi dio sezone.

Linker
27. travanj 2024 06:52