TOM DUBRAVEC Cropix
‘JEDVA ČEKAM POČETAK‘

Legendarna ‘jedanaestica‘ Hajduka oduševljena dolaskom Rakitića: ‘Velika stvar za Bijele i hrvatski nogomet‘

‘Pokazao je i da mu grad Split puno znači, specijalno je velika stvar za navijače‘
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 21. srpanj 2024. 16:46

Ivan Rakitić će u Hajduku nositi broj 11, na svoj način kao nasljednik legendarnog kapetana Ivice Šurjaka. Samo po broju, doduše, jer i sam Šuro kaže:

- Rakitić je dešnjak, nismo slični, ali po broju, svaka čast, neka mu 11 donese sreću kakvu je i meni jedanaestica nosila, osobito u dresu Hajduka, rekao je Šurjak za Slobodnu Dalmaciju.

Znate onu navalu, Žungul, Mužinić, Oblak, Jerković, Šurjak. Svatko sa svojim brojem poseban, prvaci 1974., Šurjak je bio 11 za anale. Bernard Vukas Bajdo je došao kao lijevo krilo, nosio u početku 11, ali ga štrika nije držala, htio je u sredinu, naginjao je sam da bude 10 i to je htio nositi i nosio je. Prije Šurjaka poznata "jedanaestica" bio je Zvonko Bego, pa Ivan Pavlica, Zagrepčanin gromovita udarca, a kasnije je broj 11 lutao od igrača do igrača, nosio ga je i Zoran Vulić vrlo rado i to čak kad bi igrao - libera, no nosio je veliki Vulić mnoge brojeve.

image


PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

U navali šampionskog Hajduka iz 1992. jedna je 11 bila posebna, taj nogometaš ima i brončanu medalju sa SP iz Francuske, zove se Ardijan Kozniku. Igrali su Jeličić, Miše, Mornar, Vučević, Kozniku u doba arhaične nomenklature kad se nosilo brojeve od 1 do 11.

Šurjak kaže:

- Želim Rakitiću svu sreću i da nas usreći, oduševio me dolaskom, pokazao da mu i Hajduk puno znači i odrekao se znatnog novca u Saudijskoj Arabiji, što napose treba znati cijeniti. Ovo je velika stvar i za Hajduk i za hrvatski nogomet u cjelini. Pokazao je i da mu grad Split puno znači, specijalno je velika stvar za navijače! Guštat ću ga gledat, svih njih, Rakitić, Perišić, Livaja, jedva čekam da počnu utakmice! - rekao je Šurjak, jedan od velikana veterana koji je redovit na svome mjestu u svečanoj loži Poljuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. kolovoz 2024 02:12