GORAN MEHKEK Cropix
‘RAZOČARAN SAM‘

Legende ogorčene: ‘To nema veze s Hajdukom!; Kad sam vidio, nisam ni htio gledati televizijski prijenos‘

‘Mora se imati treći različit dres, ali je to ipak oprema za pojedine neprilike. A ne za derbi‘
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 17. srpanj 2023. 10:30

A sada o novom zelenom dresu, pardon "tirkizne boje kakve je more kod Krknjaša". I to je jedna ekološka akcija splitskog kluba, bez obzira na eventualni otpor navijača Hajduka u odnosu na taj novi dizajn. Pogotovo kada je u pitanju jedna startna i svečana utakmica, kao što je Superkup. Vjerojatno je da marketinški ideolozi kampanje prodaje novih pričuvnih dresova procjenjuju kako je baš to bila prigoda za reklamiranje, pa pritom pojašnjavaju da je odmah 500 dresova našlo kupce.

I sad bi navijači Hajduka trebali navaliti kupovati te dresove, kao što su navodno zaluđeno iz raznih motiva nosili maskirne dresove, pa crno-sive boje, onda kolura lavande i u čast 110-te godišnjice zlatne. Međutim, reakcije veterana na izbor garniture opreme bile su negativne. Ali koga je briga na Poljudu što kažu pojedinci, pa makar to bili bivši asovi splitskog kluba.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Nisam htio gledati televizijski prijenos kada sam vidio da igramo u zelenim dresovima - rekao je Dražen Mužinić.

Slično je reagirao i Ivica Mornar:

- Nismo mi Wolfsburg, oni neka budu zeleni, taj dizajn nema veze s Hajdukom. Majstor s mora, "bila boja je najboja", "bili su bili vrhovi planina, bila je boja hajdučkog sina" i druge pjesme…Torcida skandira "bijeli, bijeli", a momčad igra u zelenim dresovima.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Mišo Krstičević, da se ne nabraja druge, tumači kako je to boja Olimpije, dok su navijači Hajduka došli na Maksimir svi striktno odjeveni u bijelo:

- Razočaran sam, dobro je, mora se imati treći različit dres, ali je to ipak oprema za pojedine neprilike. A ne za derbi, za sudar s Dinamom. Pa na ovom dresu se ne razaznaje, kako valja niti naš grb.

Ivan Pudar se pita je li se to namjerno pokušava potisnuti tradicija:

- Što se tiče boje dresa tu sam konzervativan, tradicionalista, ovo sa zelenim dresom je bez veze.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:21