Ivan Leko

 TOM DUBRAVEC/Cropix
ROŠADA BIJELIH

Leko daje priliku dvojici igrača koji su minutažu dobivali na kapaljku. Jedan će igrati ‘desetku‘

Trener Hajduka zbog finala Kupa ne želi riskirati s glavnim adutima
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 20:57

Ivan Leko se u najavi utakmice sa Slaven Belupom nije precizno izjasnio s kojim će kadrom "gasiti" Zekićevu ambiciju pobjede u ovosezonskoj oproštajnoj utakmici na koprivničkom travnjaku.

Jasno, pritom nije ni eksplicitno kazao koga šalje u "vatru" pred finale Kupa, ali nekako se između redaka može naslutiti kako bi se Bijeli trebali posložiti na startu dvoboja na Apašu. Logika govori da nema razloga riskirati s glavnim adutima, da bi susret s Belupom s klupe trebali odgledati Livaja, Benrahou, Krovinović, Sahiti i Awaziem, kvintet ključnih igrača početne jedanaestorice koja je u zadnjih pet susreta sačuvala čistu mrežu zabilježivši pritom tri pobjede uz gol razliku 8:0.

Umjesto kvinteta prilika bi se mogla ponuditi Anellu i Ćubeliću, dvojici igrača koji inače dobivaju minutažu ulascima s klupe. Anello na krilo, a Ćubelić na poziciji "desetke" umjesto Benrahoua, dok bi Livaju mijenjao Nikola Kalinić. Stabilnost veznog reda trebali bi držati Fossati i Pukštas s obzirom na to da je Grgić ostao u Splitu zbog oporavka od ozljede uz namjeru da bude spreman za riječko finale Kupa.

image

Agustin Anello

Vojko Bašić/Cropix

Na vratima ostaje Lučić koji već 464 minute nije primio pogodak, Sentić je i dalje "out" zbog problema s leđima. U kadru su i trojica juniora (Brajković, Đolonga i Buljan) koji se u subotu priključuju Budimirovoj momčadi za utakmicu u Varaždinu.

Linker
17. svibanj 2024 13:21