ANTE CIZMIC Cropix
PRVE REAKCIJE TRENERA

Leko: ‘Jako slatka pobjeda, sreća nas je pomazila‘; Jakirović: ‘Zaspali smo u situaciji koju smo očekivali‘

‘Petković? On je htio igrati, ali nismo mu mogli dozvoliti. Obnovio je ozljedu zadnje lože‘
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2023. 20:31

Nakon 1:0 pobjede Hajduka protiv Dinama u 10. kolu HNL-a u najvećem hrvatskom derbiju pred tv kamere Max Sporta izašli su treneri oba najveća hrvatska kluba.

Trener Hajduka, dakako, nije skrivao oduševljenje slavljem nad najvećim rivalom.

- Ova pobjeda je jako slatka, teško je izborena, jednom fanatičnom borbenosti, ne toliko fantastičnim nogometom koliko pragmatizmom. Na kraju nas je sreća pomazila. Moram reći da je teren bio spor, loš, lopta ne ide i visoko skače, ali nama je bilo bitno pobijediti radi psihološkog momenta. Jednom možeš iznenaditi, ali više puta je dokaz moći.

- Sve u svemu trebamo nešto naučiti iz ove utakmice. Imamo prostora za napredak. Puno je posla ispred nas.

*Dvostruka izmjena na startu drugog dijela?

- Falilo nam je agresivnosti, energije. Nisam bio zadovoljan. Mogli smo nakon toga lakše zadržavati loptu, istrčavati kontre.

*Sahiti je presudio?

- Jako mi je drago. Nije ga išlo, deset utakmica nije zabio, a eto sada mu se sve vratilo. Netko od gore vidi sve.

*Problem realizacije?

- Imamo mi naših problema, rekao sam to već. Imali smo šokove protiv Istre i Gorice i vratili smo se osnovama. Sada na tome gradimo dalje. Moramo nastaviti jako trenirati i standardizirati ekipu. Sada protiv Rijeke opet moramo pokazati kvalitetu. Od sutra opet treniranje, dizanje fizike, taktike. Sretni smo i zahvalni što nas je pomazilo. Ovaj Hajduk može bolje. Nadamo se da možemo pobijediti Rijeku. Bit će svi preduvjeti za dobru utakmicu.

Evo što je nakon Dinamovog poraza rekao Sergej Jakirović.

- Čestitam ekipama na fer i korektnoj ekipi. Mislim da je derbi bio gledljiv. Mislim da nam je falilo odlučnosti. Zaspali smo u situaciji koju smo očekivali. Pokušali smo sve, sa zamjenama, ali nije išlo. Bilo je očekivano tvrda utakmica . Falilo je malo više odlučnosti, konkretnosti u zadnjoj trećini.

Ozljeda Brune Petkovića?

- On je htio igrati, ali nismo mu mogli dozvoliti. Obnovio je ozljedu zadnje lože, pa ćemo sutra vidjeti koja je šteta. Ubacili smo sve ofenzivno što smo imali, Drmića, Kulenovića, ali nije išlo.

- Prvenstvo je maraton, idemo dalje, imamo utakmicu manje u odnosu na Hajduk i Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 21:06