GORAN MEHKEK Cropix
VIŠE MOGUĆNOSTI

Leko je dobio tešku kaznu, ali moći će voditi Hajduk u još nekoliko velikih utakmica nakon Dinama?

Bijelima slijedi zahtjevan raspored s dva derbija u nizu, pitanje je odakle će ih trener pratiti
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2023. 18:16

Trener Hajduka Ivan Leko kažnjen je s pet utakmica suspenzije prvenstvenih ili kup ogleda i novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca, odredba je na sjednici Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak.

Leko je zaradio žuti karton, a odmah nakon toga i isključenje u nadoknadi prvog poluvremena zbog vulgarnih izraza upućenih glavnom sucu utakmice Dariju Belu. "Mišu mali" i "go*no ćelavo" neke su od uvreda viđenih u službenom zapisniku s utakmice, a sukob se nastavio u svlačionici.

image

Ivan Leko na utakmici SuperSport Superkupa

GORAN MEHKEK Cropix

Trener Hajduka tako se na "prirodnoj poziciji", odnosno trenerskoj stolici, ne bi trebao naći u sljedećih pet mečeva, a to su: Rijeka (doma), Osijek (u gostima), Slaven Belupo (doma), Rudeš (u gostima) i Varaždin (u gostima). No, pitanje je hoće li se situacija baš tako odigrati, i to iz više razloga.

Prvi je da Hajduk ima pravno na žalbu na donesenu odluku HNS-a, a iskoristi li ga, proces koji prethodi donošenju nove odluke vjerojatno će vremenski biti dovoljno dugo da Leko povede Bijele u derbiju protiv Rijeke, zakazanog u nedjelju navečer. Splitski klub ima pravo na žalbu najkasnije osam dana od trenutka odluke.

Drugi je razlog činjenica da Komisija za žalbe, koja bi se trebala sastati u slučaju Hajdukova podnošenja žalbe na odluku, još uvijek nije riješila određena prošlogodišnja pitanja, stoga je upitno kada će pristupiti slučaju.

Dakle, teško je procijeniti koje to utakmice Leko neće voditi. Ako Hajduk podnese žalbu, vrlo vjerojatno će trener Hajduka sjediti na klupi protiv Rijeke, a možda i na Opus Areni tjedan dana kasnije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 08:46