TOM DUBRAVEC Cropix
REAKCIJA TRENERA

Leko kritičan unatoč pobjedi: ‘Kilavo, sporo, mekano! Da se sutra igra službena utakmica, ne znam kako bih‘

‘Dinamo? Nema Livaje, ali nećemo skinuti gaće. Da, oko njega slažemo momčad‘, rekao je Leko
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. srpanj 2023. 20:24

Ivan Leko nakon prve pobjede na pripremama, nakon 3:1 protiv mađarskog prvoligaša MTK otvoreno je progovorio o slabostima iskazanim u prvom poluvremenu.

- Puno zadovoljniji sam bio sa igrom momčadi koja je prva izašla na travnjak u dvoboju sa Olimpijom nego protiv MTK. Ovo je bilo puno lošije nego protiv Ljubljančana. Momčad koja bi trebala biti "gro" startera, nije bila dobra. Prvo poluvrijeme sporo, kilavo, mekano u fazi obrane, puno udaraca se dozvoljavalo, puno se trčalo natrag. Treba to sve otvoreno reći. S druge strane, odlična reakcija igrača s klupe. Gladnih, željnih. Poslije utakmice pričao sam sa svima, ne znam s kim bi sutra krenuo u službenu utakmicu. Jer, ovi koji su trebali krenuti su bili lošiji, a ovi koji nisu trebali su bili bolji. Fali nam zdrave konkurencije na treningu, to se osjeti. Taj faktor comfort zone treba izbjeći i dobro je da nam se ovo događa. Bitno je za pobijediti zbog situacije oko kluba, a za nas je naučiti i vidjeti gdje smo - kazao je Leko.

Tjelesni umor ili psihološki problem, što je razlog lošeg prvog dijela?

- Ne "ubijamo" na pripremama nego nastojimo normalno trenirati i raditi na fizici. Želimo biti u dobroj formi i spremni pobjeđivati. Sigurno je u pitanju psihologija, glad i comfort zona. Nismo svježi i lagani, ali takva je faza priprema.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Može li alibi za prvo poluvrijeme biti što su igrali pod velikom vrućinom?

- Bilo je vruće, bio je tvrd i suh teren, ali svake tri minute je udarac na gol. Premekano smo igrali, a to je stvar stanja uma. Došli su protivnici koji su agresivni, moraš na to odgovoriti i to mi se nije svidjelo.

Konačni rezultat je djelo pojedinačne klase Marka Livaje. Koliko je Hajduk opet ovisan o Livaji?

- Apsolutno, nitko to ne krije, ekipu stvaram oko Marka Livaje. Ne lažem se pričom ovo je kolektivni sport. Ne, nismo svi isti, mi slažemo momčad oko Livaje. Ovo je bio pravi Livaja. Ostalima pomogne. I svi su dobri, dobar je Brajković, Lauš, Čubelić, Dajaku. Svih čini boljima.

Kako spremate za Superkup bez Livaje?

- To je prilika, ali i ogromni hendikep, jer nismo isti sa Markom i bez njega. Nećemo mi uzeti ispriku nema Marka, pa ćemo skinuti gaće.

Koliko u širem smislu taktičke pripreme smeta što Capan mora igrati desnog beka, a Čubelić stopera?

- Smeta. Neću kukati i plakati, ali kada moraju biti u sparingu, ni krivi ni dužni to igrati. Igraju dobro, ali da se ne lažemo.... Šutimo i radimo što imamo. Nije ni u drugim klubovima idealna situacija. Možda smo se i promijenili, neću brojiti koliko nam fali, da ne ispadne opet cirkus. Nastojimo biti iskreni i kritični. Svi gledaju, svi vide.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:10