ANTE CIZMIC Cropix
USPJEŠAN POČETAK

Leko promijenio formaciju i pobjednički startao na klupi Hajduka, briljirao Marko Livaja!

U samo sedam početnih minuta Livaja je još jednom potvrdio kakav je majstor
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 07. siječanj 2023. 16:50

HAJDUK - RADOMLJE 3:1

POREČ: Igralište trening kompleksa Zelena Laguna. Gledatelja 100 Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka) pomoćnici: Pajić i Balen.

STRIJELCI: 1:0 - Livaja (3), 2:0 - Krovinović (7), 2:1.- F. Čuić (54), 3:1 - Antunović (81)

HAJDUK: (3 - 5 - 2): Sentić - Awaziem, Borevković, Melnjak - Mikanović, Kalik, Grgić, Krovinović, Sahiti - Mlakar, Livaja. Drugo poluvrijeme. Lučić, Simić, Vušković Prpić, Lovrencsics, Capan, Fossati, Hrgović, Brajković, Vrcić, Kalinić. Antunović. TRENER: Ivan Leko.

RADOMLJE (5 - 4 - 1): Velić - Hrvoj Korun, Ševelj, Marković, Zulić, - Cerar, Sever, Nuhanović, M. Čuić, - Sokler (još su igrali: (Baš, Vrhovac, Pogačar, F. Čuić, Jazbec,, Šošić, Štorman Babić, Jerin Hadžić,, Ivetić,). TRENER: Oliver Bogatinov.


Ivan Leko pobjednički je započeo svoj put na klupi Hajduka. U prvoj utakmici na pripremama u Istri Hajduk je savladao slovenskog prvoligaša Radomlje koji je ujedno i partnerski klub splitskog velikana sa 3:1, a kao i obično u redovima Bijelih briljirao je Marko Livaja, iako je na travnjaku proveo samo 45 minuta. Leko se u premijernom nastupu odlučio za promjenu formacije s obzirom na igru s tri igrača u zadnjoj liniji koju su ovog puta pokrivali Awaziem, Borevković i Melnjak. Sahiti je dobio prigodu na lijevoj strani uz Mikanovića na desnoj. U sredini travnjaka su ordinirali Kalik, Grgić i Krovinović, a Livaji je u vrhu napada društvo pravio Jan Mlakar.

No, u kakvoj god Hajduk igrao i nastupao i koji god suparnik bio na drugoj strani, o inspiraciji Marka Livaje najviše ovisi kako će splitska družina izgledati na travnjaku. U samo sedam početnih minuta Livaja je još jednom potvrdio kakav je majstor. U 3. minuti Mlakar je asistirao Livaji koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu za prednost splitskog sastava. Četiri minute kasnije Livaja je idealno asistirao za Krovinovića koji je s desetak metara naciljao lijevi donji kut. Iako je subotnja utakmica bila zatvorena za javnost, navijači Hajduka i ovog su puta našli načina da bodre svoje ljubimce koji su u samo desetak minuta praktički razriješili sve dileme oko pobjednika.

Jasno je da pretposljednja momčad slovenskog prvenstva nije suparnik na temelju kojeg bi se trebale davati neke prognoze kako će Hajduk izgledati s Lekom na trenerskoj klupi u proljetnom dijelu prvenstva, no svaka pobjeda pa makar zabilježena u prijateljskoj utakmici dobro dođe za još malo samopouzdanja koja će splitskoj momčadi dobro doći u u puno jačim susretima. Slovenci su mogli smanjiti rezultatski minus nedugo nakon pogotka Krovinovića, ali je nakon udaraca Nuhanovića s vrha šesnaesterca vratar Sentić izbio loptu u korner. Hajdukovci su u igri poprilično inzistirali na visokom presingu, što im je u prvom poluvremenu donijelo podosta uspjeha protiv nedoraslog suparnika. Obrana Hajduka nije imala gotovo nikakvog posla, a prije odlaska na predah vrata Radomlja Velić osujetio je pokušaje Mikanovića i nezaustavljivog Livaje. U konačnici je u prvih 45 minuta Lekin sastav ostavio dosta solidan dojam uz Livaju u glavnoj ulozi. Jan Mlakar mogao bi najviše profitirati nakon odlaska Biuka, a slovenski napadač realno je s obzirom na nogometno znanje koje posjeduje do sada zaslužio i veću minutažu. U nastavku je Leko promijenio kompletnu jedanaestoricu, a uz nekolicinu juniora prigodu je u vrhu napada dobio Nikola Kalinić. Iskusni napadač mogao je poentirati nakon odličnog ubacivanja mladog Brajkovića, a za spomenuti promašaj hajdukovci su kažnjeni u 54 minuti kada je Filip Čuić, igrač Hajduka na posudbi u Radomlju, udarcem glavom poslao loptu u mrežu vratara Lučića. U 74 minuti Lovrencsics je idealni centrirao za Brajkovića koji je pucao preko gola. Potom je Kalinić opet bio neprecizan. Devet minuta prije kraja zablistala si "bili tić", a ubacivanje Capana u pogodak je pretvorio Antunović kojem je samo nekoliko minuta provedenih u igri bilo dovoljno da se upiše u listu strijelaca.

Sljedeću utakmicu na pripremama u Istri Hajduk će igrati u srijedu protiv mađarskog prvoligaša Fehervara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:22