Ivan Leko

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
REAKCIJA TRENERA

Leko: Sad moramo raditi kao psi, a ne kukati. Treba pobjeđivati momčad, a ne samo Livaja

"Ovo mi je jedna od najvećih, ako ne i najveća pobjeda", ustvrdio je Dinko Jeličić
Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. rujan 2023. 20:11

Vratio se Ivan Leko na klupu, do 86. minute imao tri boda u džepu, a onda je Hajduk primio dva gola i izgubio. Kazna za promašaje i neinventivnu igru.

- Znali smo otpočetka da će po vrućini i ne tako dobrom terenu ovo biti teška i krvava utakmica u kojoj treba isprovocirati sreću. Bili smo bolji u prvom dijelu, imali dvije šanse, ali zabili smo u drugom iz prekida. Međutim, opet smo primili gol iz odbijanca i na kraju po inerciji drugi kada smo tražili pobjedu, a doživjeli poraz, izuzetno težak za sve nas. I nije samo rezultat loš, nego i dojam, Hajduk mora biti bolji - naglasio je Leko.

- Nije bila ideja braniti 1:0, već zabiti drugi gol, ali nismo došli so situacije za to. Gorica nam nije stvorila neke šanse, ali mi nismo dobro branili neke situacije. Izigrali su nas u presingu, a kad te izigraju, pokušaš zatvoriti. Morala je i Gorica nešto napraviti. Događaju se pobjede i porazi, lijepo je bilo imati pet pobjeda, a sada moramo imati jake glave, raditi kao psi i imati reakciju u sljedećoj utakmici. Ne treba se sada predati i kukati, već naći energiju i hrabrost, biti pravi i izaći iz ovoga. Livaja je bitan i ključan igrač za nas, ali snaga, stabilnost i čvrstina ekipe su još bitniji. Na nama je naći dobitnu formulu da momčad pobjeđuje, a ne samo Livaja - zaključio je utučeni trener Hajduka.

Rudeš je bio očekivan, ali već u drugoj utakmici na klupi Gorice Dinko Jeličić je ostvario pobjedu, koja će se dugo prepričavati. Gorica u prošlih 10 ligaških utakmica nije pobijedila Splićane, ali u nedjelju jest.

image

Dinko Jeličić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Nakon ovakvih utakmica najlakše davati izjave. Čestitke momčadi na provedenom planu igre, energiji, vjeri i samopouzdanju do zadnje sekunde. U dva tjedna osjetili su igrali mene, a ja njih i sve smo kanalizirali kroz ovu utakmicu. Svaka pobjeda je draga, a protiv velikog protivnika i legitimnog kandidata za prvaka, sigurno da mi je ovo jedna od najvećih, ako ne i najveća, iako sam dugo trener - kazao je Jeličić, koji je ukrotio igru gostiju.

- Kad ovako ispadne super smo pogodili s izmjenama, morali smo osnažiti ofenzivu, napuniti box s igračem koji može reagirati, otvoriti lijevu stranu za Štigleca i s Jurićem napraviti dodatni pritisak i ispalo super. Momci su vrhunski reagirali i potvrdili da i oni s klupe mogu ozbiljno doprinijeti. Očekivao sam jako dobar Hajduk, ali radili smo i da se mi nametnemo kroz igru. Izanalizirali smo i iskontrolirali potencijalne prijetnje i načine na koji dolaze u šanse, Banić je branio, skinuli smo loptu s crte i pobijedili. Sada protiv Istre sve ovo moramo potvrditi kako bismo ostali u prilici vrebati za europsko mjesto - podvukao je Jeličić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 07:15