Ivan Leko

 TOM DUBRAVEC/Cropix
MOGU LI SE POKRPATI?

Leko u velikim problemima uoči Dinama: Hajduk su pokosile ozljede, otpala čak osmorica igrača

Bijelima nedostaju tri stopera koji su trebali biti stup obrane do kraja sezone
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. veljača 2023. 16:19

Osam je ozlijeđenih pred derbi, deveti s tog popisa, Dario Melnjak trebao bi biti spreman za derbi. U velikim je problemima Ivan Leko pred ogled s Modrima, nedostaju mu tri stopera s kojima je planirao odigrati proljeće, tri središnja braniča koja je pripremao prije mjesec dana u Istri. Ali promijenila se situacija u svim linijama otkada su se Bijeli spremali na terenima Zelene lagune u Poreču.

Činjenica je da se popis ozlijeđenih počeo stvarati još prošle jeseni kada je Lovre Kalinić nezgodno stao na nogu u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive i tri tjedna kasnije već završio na operativnom zahvatu križnih ligamenta koljena. Operaciji se morao podvrgnuti i Josip Elez kojem je stradala hrskavica kuka i čekao je stanku da bi riješio taj kronični problem. Za obojicu temeljnih igrača zadnje linije završena je sezona, kapetan Kalinić i stoper Elez priključit će se momčadi tek na pripremama za sljedeću sezonu. Kako je došlo do ostalih ozljeda?

Dijelom su mehaničke, nastale od udaraca na utakmicama, ali ima i onih za čije ishodište mogu biti povezani podloga, te posebno napori na treningu. Sahiti je uganuo gležanj na utakmici s Rijekom, Prpić je dobio udarac također u gležanj u dvoboju s Goricom. Grgić i Borevković imaju problema s rupturom ligamenata koljena, koju je veznjak zaradio na zagrijavanju u Varaždinu, a stoper u dvoboju s Istrom u Puli.

image

Emir Sahiti (lijevo)

TOM DUBRAVEC/Cropix

Na istoj utakmici ozljedu mišića je zaradio Kalik, dok se Awaziem ozlijedio na pomoćnom travnjaku Poljuda dan prije utakmice s Goricom, ali je njegova ozljeda stigla kao posljedica trenažnog napora.

Ozljede kao posljedica pehova, intenziteta treninga ili podloge na raznim travnjacima diljem HNL-a? Analiza kaže, ima svega pomalo u razlozima ozljeđivanja. Za Hajduk je dakako najbitnije da se svi što prije vrate, što je proces koji će potrajati do kraja ožujka. Jasno, osim Kalinića i Eleza. Pritom se Bijeli samo mogu nadati da neće doći do novih ozljeda u dvobojima koji slijede, jer ipak, u moru loših vijesti, pozitivna je informacija da nema novih višemjesečnih izostanaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 17:44