ANTE CIZMIC Cropix
ANALIZA GORANA TOMIĆA

‘Livaja možda nije u bajnoj formi, ali je i dalje vrlo bitan, a jasno je što je bio veliki Dinamov hendikep‘

‘Dinamo je imao kontrolu, ali nije prijetio. S druge strane, Hajduku je nedostajalo brzine‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 02. listopad 2023. 08:19

Iz svog doma u Salzburgu, derbi je pratio i Goran Tomić. Nedugo nakon završetka utakmice na Poljudu, s 46-godišnjim strategom prokomentirali smo zbivanja na splitskom travnjaku.

- Prava utakmica Hajduka i Dinama, kakve smo navikli i gledati. Bilo je već takvih susreta, koji bi završili neodlučeno, ali ovaj put je jedna tranzicija Hajduka riješila pitanje pobjednika - priča nam bivši trener Rijeke, Lokomotive, Istre i Šibenika.

image

Goran Tomić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

S obzirom na velik ulog, koji derbi nosi sa sobom, obje su momčadi oprezno ušle u susret, a Dinamo dominaciju i posjed nije uspio konkretizirati.

- Dinamo je imao kontrolu utakmice, ali, praktički, nije uspio niti jednom zaprijetiti. S druge strane, Hajduku je nedostajalo brzine, s obzirom na to da se Leko odlučio za Livaju, Benrahoua i Odjidju-Ofoea, a Sahiti je jedini mogao napraviti tranziciju. Međutim, jasno je, treneri nisu htjeli riskirati, igrali su strpljivo.

Posljedično manjem broju prilika i kvalitetnih akcija, do izražaja nisu uspjeli doći niti Livaja, niti (ozlijeđeni) Petković. U konačnici, veznjaci su bili u fokusu promatrača.

- Dinamova zadnja linija odradila je dobar posao na Livaji, nisu puno dopuštali, ali on je itekako bitan igrač za Hajduk jer uvijek veže više igrača na sebe. Trenutačno možda nije u bajnoj formi, ali jako puno znači za momčad. Izlazak Petkovića bio je velik hendikep za Dinamo, kad se utakmica preselila u kazneni prostor, falio im je takav tip igrača. Mišić i Bulat su odradili posao, ali od ostalih, ofenzivnijih igrača, koji trebaju raditi razliku, nisu dobili puno. Dinamu je nedostajalo više kreacije.

Bio je to treći derbi sezone i druga pobjeda za Hajduk. Ujedno, obje su stigle u prvenstvu.

- Jako bitna pobjeda za njih. Vidjeli su da opet mogu pobijediti Dinamo i to sigurno donosi ogromnu dozu samopouzdanja. Sigurno su sada u prednosti jer, praktički, Dinamo nema pravo na kiks, a igraju sada i na dva fronta. Sve u svemu, bit će vrlo zanimljivo - zaključio je Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 00:39