TOM DUBRAVEC/CROPIX
ČOVJEK ODLUKE

Livaja poput Salaha: Prekid posta zvijezde Hajduka koju navijači ovih dana iz milja zovu ‘Mladoženja‘

Livaja je na početku susreta bio pokretač svih akcija, a na kraju je zabio za prevagu dvoboja
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. svibanj 2022. 14:19

Hajduk je pobijedio i to je najvažnije svim osjećajima vezanima uz poljudski klub. Teško, uz puno strepnje, ali naposljetku su samo bodovi važni. - Na kraju sezone bitno je uzeti bodove, a manje je važno kako se do pobjeda dolazi - naglasio je Dambrauskas.

I nije pogriješio jer Hajduk je ostao “živ”, ostao je u utrci za naslovom prvaka. Što su drugo Bijeli tražili iz susreta s Hrvatskim dragovoljcem nego tri boda?

Dobili su uz to i pogodak Livaje, a Dambrauskas može pritom dodati kako je njegova momčad u svibanj ušla kao drugoplasirana s obzirom na to da Osijek u nedjelju igra svoju utakmicu s Istrom.

Bijeli su nastavili stvarati pritisak na vodeći dvojac i to je, dakako, profit iz dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem. Jer, evidentno je da su hajdukovci u posljednjoj travanjskoj utakmici izgledali energetski prazni. I kreativno također. Tek su početnih dvadesetak minuta bili na očekivanoj razini, ali u tom razdoblju nisu uspjeli osigurati pobjedu i, logično, uslijedio je neizvjesni finiš.

- Kao da smo se pretplatili na ovakve dramatične utakmice - kazao nam je jedan od navijača Bijelih po završetku dvoboja.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Istina, Dragovoljac je izgledao “copy paste” Šibenika. Po tijeku dvoboja gotovo prekopirana utakmica. Vodstvo u prvom dijelu, poravnanje početkom nastavka i pobjednički zgoditak koji pada u identičnoj, 87. minuti. Prava kopija Šibenika. Jedina razlika je u strijelcu - sa Šibenčanima je pogodio Elez, a protiv Dragovoljca najbolji golgeter lige, Marko Livaja. Mladoženja, kako ga od milja nazivaju navijači uoči službenog uplovljavanja u bračne vode u ponedjeljak. Zabio je Livaja nakon devet utakmica posta i to je uz bodove svakako važan bonus dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem.

- Livaja je fantastičan i kada ne zabija - prisnažio je Dambrauskas pred utakmicu s HD-om.

Motivirana partija

Potvrdila se najava i na samoj utakmici. Livaja je istrčao silno motiviran, već nakon tri minute igra zakucao je loptu u mrežu.

Nije pogodak priznat, ali u idućem napadu je ponovno snažno zapucao izazvavši odličnu reakciju najboljeg pojedinca gostiju, vratara Šubarića. Livaja je na početku susreta bio pokretač svih akcija, a na kraju je zabio za prevagu dvoboja. Nema dvojbe, veliko ohrabrenje za Dambrauskasa pred jadranski derbi jer u susretu s HD-om bilo je važno da Livaja zabije poslije dva mjeseca bez pogotka. Livaja poput Salaha, koji je također ove sezone imao niz od devet utakmica bez pogotka, kojeg je potom prekinuo zgodicima Unitedu prije 11 dana.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Osim Livaje, protiv Hrvatskog dragovoljca zabio je i Nikola Kalinić, potvrdivši da navijači imaju za čime žaliti u toliko puta spomenutoj Koprivnici. Dva igrača koji su zbog žutih kartona propustili ogled s Belupom donijeli su Bijelima bodove u ogledu s Crnima iz Sigeta. Iako su dragovoljci već ispali u niži rang, pokazalo se da Bijeli i protiv takve momčadi ne mogu bez svog najboljeg napadačkog tandema.

Zato, nakon Dragovoljca je jasno kako su i zašto Bijeli pali u Koprivnici. Ne može Hajduk bez Livaje i Kalinića ni protiv budućeg drugoligaša, a kamo li s Belupom. Ali, kako poslovica kaže, nema plakanja za prolivenim mlijekom, treba se pripremiti za Rijeku.

SVI HAJDUKOVI ZADNJI PLASMANI

2012. - Hajduk 2. mjesto
2013. - Hajduk 4. mjesto
2014. - Hajduk 3. mjesto
2015. - Hajduk 3. mjesto
2016. - Hajduk 3. mjesto
2017. - Hajduk 3. mjesto
2018. - Hajduk 3. mjesto
2019. - Hajduk 4. mjesto
2020. - Hajduk 5. mjesto
2021. - Hajduk 4. mjesto

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:37