VOJKO BASIC/CROPIX
‘OVO JE NJEGOV BARBADOS‘

Livajini dani nakon incidenta: Uputio se prema omiljenom mjestu i privlačio poglede prijevoznim sredstvom

Egzotične destinacije, kojima veliki nogometaši često pribjegavaju, nisu njegov izbor
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. lipanj 2023. 14:18

Marko Livaja povukao se iz reprezentacije, ali nije otišao na Barbados ili neko drugo egzotično otočje. Ako ste pomislili da bi mogao pobjeći od svega, odgovor je potpuno drukčiji. Negativan.

- Kakav Barbados, njegov je Barbados u Splitu - reći će oni koji dobro poznaju način i mentalitet života najboljeg igrača HNL-a.

I da sve bude točno kako se i predviđalo, uočen je Livaja u petak ujutro kako gradom, kroz frekventne ulice prema Trajektnoj luci vozi električni bicikl. Nije bilo teško pretpostaviti njegovo odredište, jer često se Livaja viđa u predjelu Dvornikovih dvora u svom omiljenom cafeu. Pritom nije teško zamisliti ni gdje će provoditi ostatak odmora kojeg Bijeli imaju do 19. lipnja, jer plaža na Zvončacu njegova je ljetna baza. S tim da bi Livaja mogao dobiti i koji dan viška odmora u odnosu na ostale suigrače. Zbog reprezentacije, duge sezone.... ali dogovorit će se o tom detalju Livaja s Lekom i sportskim direktorom Nikoličiusom.

Otkada se vratio u Hajduk, a prošle su od toga čitave dvije i pol godine, Marko Livaja maksimalno je privržen Splitu. Posebno ljeti uživa igrati "mali balun na skalinu" kako se zove natjecanje koje se održava na bazenu Jadrana. Split je njegova baza i kada je dobro i kada je loše, a mora se priznati, otkada se vratio na Poljud i nije nešto bilo takvih dana. U Splitu se Livaja najbolje osjeća, stoga nema razloga da bi i nakon riječkog incidenta promijenio svoj način života.

Odmara se u gradu pod Marjanom u svom uobičajenom društvu. Jer, egzotične destinacije, kojima veliki i slavni nogometaši često pribjegavaju u mjesecima ljetnog odmora, nisu Livajin izbor. Barem je zadnjih godina takav slučaj. Zato se nemojte iznenaditi ako Livaju i sljedećih dana sretnete u vožnji bicikla po Splitu. Nije Livaja poseban zato što se služi klasičnim metodama. Rijetko ćete nekog velikog igrača vidjeti kako se vozi na električnom biciklu, ali rijetki prolaze i ono što je prošao Livaja u posljednja dva i pol tjedna. Posebnost ima svojih prednosti i mana, ali u konačnici, uvijek ostaju odanost ideji, ishodište odakle ste krenuli u svijet i učinak na terenu, kao najvažniji faktor. U svakom slučaju, Livaja je na odmoru, a gdje drugo, nego u Splitu.

Linker
20. listopad 2024 04:50