Lukša Jakobušić i Aleksander Čeferin

 VOJKO BASIC Cropix
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Lukša Jakobušić: ‘Ponos, to je ono što svi osjećamo! Ovo je tek početak, Hajduku je mjesto u Europi‘

‘Mi smo veliki klub, ali sad smo se opet pokazali i u Europi, nešto opet značimo‘
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 24. travanj 2023. 21:58

Lukša Jakobušić pratio je uživo veliki finale, u loži stadiona u Genevi bio je s brojnim nogometnim djelatnicima, između ostalih i sa predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom.

Nažalost, Hajduk nije uspio konkurirati Alkmaaru koji je s 5:0 slavio u velikom finalu.

- Danas i sutra puno puta ćete čuti riječ ponos, a to je baš ono što svi osjećamo. Moraš biti ponosan. Možda je ovo kraj, ali nama se čini da je ovo tek početak. Vidjeli smo da nam je mjesto u Europi, juniori su na nam velika vrata ušli u Europu. Uvijek nešto fali, danas je protivnik bio bolji. Čestitam AZ Alkmaaru, ali čestitam i svim našim igračima, stožeru, cijelom klubu. Svi možemo bit ponosni na naše mlade ljude, Split, Dalmacija, Hrvatska, pa i šire. To je sjajno kod tih mladih ljudi, da druge čine ponosima. Mi smo veliki klub, ali sad smo se opet pokazali i u Europi, nešto opet značimo, način na koji igrači predstavljaju klub.., prenosi Slobodna Dalmacija riječi predsjednika Hajduka.

image
VOJKO BASIC Cropix

Unatoč porazu navijači skandiraju juniorima "ovo je Hajduk"?

- Imamo nevjerojatne navijače koji su uz nas, mi 18 godina nismo bili prvaci u seniorima, deset godina nismo bili drugi. Lani su nam juniori ispali od Atletico Madrida, pa smo se ove godine vratili, a sad nam je fokus da opet pokušamo biti prvaci u juniorima i dogodine doći do samog kraja. Svaki poraz te zapravo jača, mi smo na to na žalost i navikli, ali ovi momci imaju snažan karakter, zato nam s tribina i skandiraju, zato ih toliko volimo, ponosni smo jer daju sve od sebe. Kad daš sve od sebe, onda nemaš za čim žaliti.

Kako uglednici gledaju na Hajduk?

- To je nevjerojatno, impresionirani su Akademijom. Neki su nas i zaboravili neko vrijeme, neki koji su davno igrali pamte nas, znaju kakav smo klub, pamte Split i Hajduk. I sad smo se opet pojavili. Impresionirani su Akademijom, a mi u mlađim uzrastima imamo još boljih igrača. Ta ljubav koja se prelila s tribina fascinira ih posebno, a ja bih želio i ovom prilikom zahvaliti gospodinu Čeferinu što nam je omogućio da dođemo na ovaj veliki stadion u Ženevi i da se tako prezentiramo - govorio je Jakobušić poslije finala.

image
VOJKO BASIC Cropix

Linker
05. svibanj 2024 13:42