Vojko Bašić/Cropix
PONOSNI PREDSJEDNIK

Lukša Jakobušić: ‘U koliko se klubova uopće u bilo kojem sportu ovako prate juniori? Ali mi smo posebni‘

‘Ono što nas kao klub čini posebnim i drugačijim su navijači. Vidjeli ste pet tisuća navijača‘
Piše: Ivan Renić, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. ožujak 2023. 22:25

Poslije velikog uspjeha juniora Hajduka, plasmana na završni turnir (u polufinale) UEFA lige mladih gdje ‘bijele‘ čeka talijanski Milan, predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić bio je oduševljen. Na Signal Iduna Parku je emotivno proživljavao dramu, a onda je i dalje pod dojmom svega što se događalo kazao, piše Slobodna Dalmacija.

- Prije sve čestitao bih igračima i stručnom stožeru na čelu s trenerom Marijanom Budimirom, ali i cijeloj Akademiji, Mati Radiću, Hrvoju Vukoviću, Goranu Sabliću te posebno gospodinu Bori Primorcu. Vratili su se trofeji u Akademiju. Ono što je bitno je da cijelo vrijeme u klubu želimo jak i moćan Hajduk. Oni su pokazali kako taj jak i moćan Hajduk izgleda. Hajduk je u Europi. Idemo u Nyon, tamo gdje nam je mjesto. Ono što je najvažnije vidim im u očima da vide da mogu ići do kraja i ne boje se nikoga. To je Hajduk, ne boji se nikoga u Europi - naglasio je Jakobušić.

Juniori Hajduka imali su nevjerojatno veliku podršku u Dortmundu.

- Ono što nas kao klub čini posebnim i drugačijim su navijači. Vidjeli ste pet tisuća navijača, ali nisu samo oni bili uz nas, osjećamo podršku i iz Splita, cijele Hrvatske. Odavno nisam dobio ovoliko poruka. Osjećamo povezanost s juniorima. U koliko se klubova uopće u bilo kojem sportu ovako prate juniori? Ali mi smo posebni, ali i imamo koga pratiti. Ti navijači su zaslužni i za pobjede protiv Šahtara, Cityja, ali i za ovu pobjedu - rekao je Jakobušić.

Ponovno se povuklo pitanje hoće li najjača juniorska momčad Hajduka nastupiti u Švicarskoj u polufinalu s Milanom, sa sada već seniorskim prvotimcima Rokasom Pukštasom, Dominikom Prpićem, Lukom Vuškovićem...?

- Prioritet je prva momčad, ali je Akademija onaj nukleus koji stvara. Vjerujem da će i stožer prve momčadi imati razumijevanja za tu jedinstvenu priliku i da ćemo biti kompletni - najavio je Jakobušić.

Linker
24. travanj 2024 11:20