TOM DUBRAVEC Cropix
OGLASIO SE PREDSJEDNIK

Lukša Jakobušić: ‘Znam da je cijela Hrvatska uz Hajduk, ovo je najveći uspjeh našeg nogometa‘

Voditelj Hajdukove akademije Boro Primorac zaplakao je od sreće
Piše: Jurica Radić/ Ivan Renić/SN/SDObjavljeno: 21. travanj 2023. 21:32

Uspjeh ‘Hajdukove dice‘ koja su izborila finale juniorske Lige prvaka trijumfom protiv Milana (3:1) s tribina je u Ženevi pratio i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

- Čestitke igračima, stožeru i cijelom klubu. Hvala navijačima, ali moram reći, ovo je pobjeda cijelog hrvatskog nogometa. ispisali smo povijest, najveći uspjeh hrvatskog nogometa, i Hajduk je ispisao taj ponosni rezultat. Nitko ne može ostati ravnodušan i znam da je cijela Hrvatska uz Hajduk. Znam, fali nam taj dio sa seniorima, glede rezultata. Finala se pobjeđuju, finala se ne igraju. Kod juniora imamo energiju, imamo atmosferu. Drago mi je da navijači podržavaju naše juniore - rekao je nakon utakmice pa nastavio:

- Čestitam igračima, stručnom stožeru, ali i cijelom klubu. Hvala navijačima. Ovo nije samo pobjeda Hajduka, nego i cijelog hrvatskog nogometa, ispisali smo povijest, najveći uspjeh hrvatskog nogometa u juniorskoj konkurenciji. I Hajduk ju je ispisao. Bio je s nama i Mario Pašalić, svi smo osjetili ponos, ne može nitko ostati ravnodušan – rekao je prvi čovjek kluba.

Tražio je Jakobušić s Hajdukom iskorak u Europi, a dobio ga je od juniora.

- Klub nisu samo juniori. Sada smo baš pričali o kadetima, možemo li ih poći pogledati u nedjelju jer mogu postati prvaci. Klub je slojevit. Nisu samo juniori Hajduk, ali su nam pokazali kako to treba izgledati, malo su sve ubrzali. Seniori su uvijek nositelji, predvodnici svega. Nedostaje nam taj dio sa seniorima. Pozivam sve navijače da dođu ponedjeljak, da svima pokažemo pravi Hajduk, i na tribinama. Momci će na terenu to sigurno napraviti. Jedan je rekao finala se ne igraju, finala se pobjeđuju – rekao je Jakobušić.

Kada je tek došao Jakobušić je imao po mnogima previsoko postavljene ciljeve. Sada se pokazuje kako i nije baš pričao u prazno. Mogu li nešto seniori naučiti od juniora?

- Mi smo kao jedno. Očigledno nam kod seniora treba malo duži proces. Ovdje imamo kod juniora jedan proces koji se događa, energiju koja je jako bitna što se onda pretoči u rezultat. Atmosfera stvara rezultat, rezultat atmosferu. Nadam se da ćemo to vrlo brzo napraviti i sa seniorima – vjeruje Jakobušić.

Opet su navijači s tribina skandirali ‘ovo je Hajduk‘, baš kao i u Dortmundu?

- Krivo mi je malo, mislim da je Hajduk sve to skupa, ali mi je drago da juniori dobivaju takvu podršku. Nije lako doći iz juniora u seniore. Iz prošlogodišnjeg pobjednika Benfice samo su trojica zasad uspjela u seniorskom nogometu. Drago mi je, ali volio bih da se to odnosi i na seniore. Sada slijedi Varaždin, imamo i kadete, a onda se u ponedjeljak opet vidimo tu – rekao je Jakobušić.

Ljudi iz UEFA-e su se čudili broju hrvatskih navijača, novinara. Koliko to diže renome Hajduka?

- Sve pritiske koje imamo, imamo iz svoje navijače baze. Ako imate kao mi lani 90 tisuća članova svi oni pokazuju direktnu emociju. Kada se zna koliko sve skupa imamo navijača to stvara i obvezu, stvara euforiju. Zato jesu razočaranja velika kada se ne uspije, kada mislite da nam malo fali. Znate onu izreku našeg bivšeg kapetana Milovića da mi uvijek ..... Ako mi u finalu ne uspijemo opet bi ta rečenica trebala biti točna, ali nije, ne događa se to. Mi smo spremni dosta sve skupa omalovažavati, ali činjenica je da nam za pravu stvar fale seniori. To čini klub bitnim, nadam se da ćemo i to brzo biti – poželio je Jakobušić.

Boro Primorac zaplakao: ‘Teško je dobit Milan, ovo nam puno znači, to je ogromna stvar za Dalmaciju, za Hajduk, za sve‘

Voditelj Hajdukove Akademije Boro Primorac je guštao, ali je kao i u igračkim danima stao na balun.

- Ponosan sam i čestitam igračima. Ovo što su napravili to je fantastično, možda se ovo neće nikada ponoviti. Ne mogu ništa govoriti jer nije još gotovo. Razlika je velika igrati finale ili pobijediti u njemu. Treba čestitati momcima i biti jak u ponedjeljak. Čeka nas jako teška utakmica, ali mislim da ovi momci sve mogu napraviti – rekao je Primorac.

Ponovno je zaplakao Primorac.

- Ovo nam puno znači, to je ogromna stvar za Dalmaciju, za klub, za sve – rekao je Primorac.

Kako ste vidjeli utakmicu?

- Drugo poluvrijeme je bilo odlično, a prvo tako-tako. Teško je dobiti Milan. Zadovoljan sam, danas me Pukštas oduševio. Želim da seniori sutra dobiju Varaždin, u nedjelju da slave kadeti, a u ponedjeljak da postanemo prvaci Europe! - rekao je Primorac.

Linker
01. svibanj 2024 19:27