Dario Melnjak oporavlja se od teške ozljede

 ANTE CIZMIC Cropix
DOBRE VIJESTI ZA HAJDUK

Melnjak otkrio: ‘Moguće je da se vratim prije kraja sezone! Samo da izbjegnem utakmice petkom...‘

Branič odrađuje napornu rehabilitaciju i teško proživljava zadnje neuspjehe poljudskoga kluba
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. veljača 2024. 10:48

Dario Melnjak pojavio se pred medijima nakon dugo vremena. Krajem listopada ozlijedio se u Koprivnici na prvoj utakmici drugog mandata trenera Karoglana, u javnost se vratio na svečanosti Slobodne Dalmacije u izboru sportaša Dalmacije, gdje je Hajduk proglašen za momčad godine.

- Možda je i Jadran više napravio, ali nagrada nas obvezuje da budemo još bolji sljedeće godine - komentirao je Melnjak momčadski doseg.

Pritom je dodao:

- Nekako moram izbjeći te utakmice petkom.

Da, protiv Belupa je u Podravini zaradio tešku ozljedu križnog ligamenta igrajući u petak. Oporavak mu ide po planu, međutim, ne ide Hajduku po planu u drugom dijelu sezone. Jedan bod, dvije utakmice. Manje gotovo da i ne može. U nedjelju je ponovno Belupo na programu, Belupo kojeg će Melnjak dugo pamtiti, ali i navijači Hajduka ako se u nedjelju krene u novu seriju.

- Svi smo očekivali više. Igrači, navijači, svi smo upali u euforiju, koja nas je nakon toliko godina, očito, malo i blokirala. Takvo je moje viđenje sa strane. U rehabilitaciji sam, nisam na terenu, međutim, držim da je reakcija u Osijeku bila dobra. Da smo stvarno spremni i bit ćemo još bolji kad se nekoliko novih igrača uigra. Već u nedjelju imamo priliku da se zaborave dva početna kola, a s druge strane, razlika se napravila jer su naši konkurenti malo bolje krenuli. Ali svi smo još tu negdje, nismo ništa izgubili - kazao je Melnjak.

Naglasio je sljedeće:

- Znam kakav je trenutak, fali bodova, ali veseli me kad uđem u svlačionicu vidjeti koliko se svi drže zajedno. Koliko jedva čekaju u nedjelju pokazati svoje pravo lice - poručio je lijevi bek Bijelih.

Klub je narastao

Dvije i pol godine je već Melnjak na Poljudu i pritom je jasno da je aktualna kriza jedna od većih kroz koju prolaze Bijeli u tom razdoblju. Očekivanja su na najvišoj razini.

- Svake godine, makar su i prve bile visoke ambicije, klub je rastao. Svake sezone smo bolji i bolji. Ove sezone sve se podudara s igračkim kadrom i ambicijama, zbog toga nas je možda i pogodio gubitak u prva dva kola. Međutim, klub mi se čini puno zrelijim nego kad sam došao, zato držim da smo na pravom putu.

Do sada ste u kriznim situacijama bili jedan od onih koji su rješavali neugodnu poziciju, ali sada ste u sasvim drugoj ulozi na tribinama. Kako je gledati utakmice iz pozicije navijača?

- Malo je drugačije, ali trudim se sa suigračima izvan terena popričati. Poslati im uoči svake utakmice neku motivacijsku poruku ili nakon utakmica, ako nije bilo dobro, neku poruku ohrabrenja. Moram priznati, nije lako. Volio bih pomoći, ali s druge strane pokušavam sve razumjeti. Ljude koje gledam s tribina, ali i njih na terenu. Pokušavam pronaći neku sredinu.

Sve bliže cilju

Kada se Melnjak vraća na travnjak najzanimljivije je pitanje. Navijači će pritom reći “ne igra se finale Kupa bez beka iz Nedeljanca”. Finale je na programu krajem svibnja.

- Dobro zvuči, ali sve je to daleko. Volio bih najviše na svijetu igrati velike utakmice, što prije se vratiti, ali bolje da me ne čuju ovi moji s kojima radim na rehabilitaciji. Teoretski je moguće da se vratim do kraja sezone, do sada je sve išlo bez prepreka, ako se ovako nastavi moguće je da budem na raspolaganju.

Najteži su dani oporavka iza Melnjaka. Točno na 31. rođendan došla je potvrda vijesti o višemjesečnom oporavku.

- Uh, kada se sjetim kako je bilo teško prvih nekoliko dana... I teško, i bolno. Ali, svaki tjedan sam imao nove vježbe. Istina, svaki tjedan je teže, međutim, i zanimljivije. Što je najvažnije, sve sam bliži svom cilju.

Čulina sudi u nedjelju

Glavni sudac nedjelje utakmice Hajduka i Slavena Belupa (15.00) je Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline i Jerko Crnčić iz Vrbovca, a četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR je Marin Vidulin iz Kanfanara, a AVAR je Luka Pajić iz Rijeke.

MELNJAK ZA HAJDUK

Odrađenih utakmica 93

Odigranih minuta 7502

Startnih nastupa 85

Postignutih golova 13

Upisanih asistencija 14

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:45