Nogometaši Hajduka otisnuli su se jučer s Poljuda prema Bad Waltersdorfu, mjestašcu u Štajerskoj

 HAJDUK.HR/Robert Matić
HAJDUKOVE PRIPREME

Mladi Slovenac dobio mjesto u Hajdukovu autobusu, Nikoličius prvo pojačanje dovodi već u Bad Waltersdorf?

Hajdukovci su se jučer uputili prema Štajerskoj, gdje će odraditi ključni dio priprema za novu sezonu
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 20. lipanj 2022. 07:49

Nakon četiri uvodna splitska dana početnog dijela priprema za novu sezonu, iskorištena među inim i "za liječničke i kineziološke testove u svrhu detekcije inicijalnog stanja igrača", kako je to formulirao bijeli klub na svojoj službenoj stranici, nogometaši Hajduka otisnuli su se jučer s Poljuda prema Bad Waltersdorfu, mjestašcu u Štajerskoj u jugoistočnom dijelu Austrije, gdje će trener Valdas Dambrauskas sa svojim nogometašima odraditi najvažnije treninge pred start novih natjecateljskih izazova. Hajdukovci će u Austriji provesti trinaest dana i odigrati ukupno četiri pripremne utakmice, a za suparnike će imati rumunjski CFR Cluj (25. lipnja), njemački Hamburger SV (29. lipnja), belgijski Gent (1. srpnja) i mađarsku Kisvardu (2. srpnja).

Ukupno 33 igrača

Dambrauskas će u Austriji imati ukupno 33 igrača, od kojih je većina jučer otputovala u Bad Waltersdorf, dok će se ostatak naknadno priključiti momčadi na austrijskom odredištu bijeloga kluba. Hajdukov trener na popis za pripreme stavio je ove igrače: Lovre Kalinić, Danijel Subašić, Karlo Sentić, Ivan Perić, Gergo Lovrencsics, Dino Mikanović, Josip Elez, Stefan Simić, Kristian Dimitrov, Dominik Prpić, Mateo Jurić-Petrašilo, Anel Zulić, Dario Melnjak, David Čolina, Elvis Letaj, Filip Krovinović, Lukas Grgić, Josip Vuković, Marco Fossati, Ivan Krolo, Ivan Ćubelić, Jani Atanasov, Roko Brajković, Samuel Eduok, Stipe Biuk, Alexander Kačaniklić, Emir Sahiti, Dimitrios Diamantakos, Ivan Šarić, Marin Ljubičić, Jan Mlakar, Nikola Kalinić i Marko Livaja.

Zuliću prilika

Mjesto u autobusu s Hajdukovim nogometašima, dakle, nije zauzeo Ivan Dolček, 22-godišnji mladić koji je proljeće proveo na posudbi u portugalskom Famalicau i kojemu prema svemu sudeći slijedi nova posudba i to najvjerojatnije u Šibeniku, a put Austrije nisu krenuli ni Filip Čuić, Toni Silić i Šimun Hrgović, kao ni Boško Jemo, tinejdžer pristigao iz Solina, kojemu slijedi boravak među Hajdukovim juniorima.

Na pripreme je, pak, otišao Anel Zulić, nogometaš Radomlja, Hajdukovog kluba-partnera u Sloveniji, kojemu su Bijeli odlučili pružiti priliku da se dokaže tijekom trajanja austrijskog dijela priprema. Zulić je sedamnaestogodišnji mladić koji će tek u studenome postati punoljetan, visok je 192 centimetara i igra na poziciji stopera, u ovom trenutku dosta osiromašenoj kod Hajduka s obzirom na ovomjesečne odlaske Ferra i Katića. Zulić je već upisao četiri utakmice u slovenskom prvenstvu, ima i nastup za Hajduk u humanitarnom prijateljskom susretu protiv ukrajinskog Šahtara, očito je ostavio sasvim dobre dojmove čim ga je Hajduk smjestio u svoj autobus.

Novi dobitni potez

Kako god, zadovolji li mladi Ljubljančanin u Bad Waltersdorfu bijelu struku ili ne, Hajduk će neovisno o tome biti prisiljen na tržištu pronaći neko novo kvalitetno rješenje za sredinu defenzivne linije.

Nije tajna, osvajanjem Kupa i prekIdom trofejnog posta ambicije poljudskog kluba dodatno su narasle u odnosu na prošlu sezonu, navijačke još i više, pa pohod na titulu prvaka i skupinu Konferencijske lige jednostavno zahtijevaju dodatno jačanje Dambrauskasovog kadra i novi dobitni potez Hajdukovog sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Vremena svakako nema previše, već 9. srpnja igra se Superkup s Dinamom na maksimirskom stadionu, tjedan dana kasnije starta Hrvatska nogometna liga, a 4. kolovoza na rasporedu je i prva europska utakmica u 3. pretkolu Konferencijske lige. Doista, Nikoličius ne smije raditi "pod ručnom", za vjerovati je kako je on najviše svjestan toga i da neće proći previše dana dok netko ne aterira u Hajdukovu svlačionicu... (ha, iv)

HAJDUK NA STARTU SEZONE

SUPERKUP

9. srpnja (Zagreb) Dinamo - Hajduk

HNL

16. srpnja (Pula) Istra 1961 - Hajduk

HNL

23. srpnja (Split) Hajduk - Rijeka

HNL

30. srpnja (Varaždin) Varaždin - Hajduk

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 17:08