ANTE CIZMIC Cropix
INTERESANTNA STATISTIKA

Mnogi misle da su oni najveći problem Hajduka, a da samo oni igraju Bijeli bi uvjerljivo bili vodeći u prvenstvu

Hajduk bi bio uvjerljivo prvi. ‘Bijeli‘ tako po ovoj statistici imaju 56 bodova, 13 više od Osijeka
Piše: SDObjavljeno: 15. travanj 2024. 18:02

Jedna od najčešćih mantri kad Hajduku krenu kola nizbrdo je ta da su problem stranci u klubu. Istu smo čuli ponovno i nakon poraza od Osijeka u 30. kolu HNL-a. Naravno, takav stav bi imao smisla kad bi imao i dokazivo uporište, ali pošto ga nema može biti samo ksenofobni ispad. Jednostavno je, ili si dobar igrač, ili nisi, a za to je nebitan argument nacionalnost, godine i nešto slično tome, piše Slobodna Dalmacija.

Zanimljivo je i kad bi tražili protuargument tezi kako su Hajduku problem stranci pronašli bi ga na stranici Transfermarkt.

Naime, kako znamo popularna stranica bavi se vrijednostima igrača, ali i raznim statistikama. Tako možete pronaći i interesantnu statistiku vezanu za strance. Dakle, da se u HNL-u računaju samo golovi stranaca, Hajduk bi bio uvjerljivo prvi. Na ovoj ljestvici zabili su stranci iz Hajduka 19 golova, a stranci drugih klubova zabijali su četiri puta Hajduku.

‘Bijeli‘ tako po ovoj statistici imaju 56 bodova i to 13 više od drugoplasiranog Osijeka, dok je Rijeka treća na ovoj ljestvici s 40 bodova, a Dinamo je na šestom mjestu s 32 boda. Kad bi se računali samo domaći igrači onda bi Dinamo bio prvi, a redom bi ih pratili Rijeka, Osijek i Hajduk.

image

HNL tablica da igraju samo stranci

TRANSFERMARKT/SCREENSHOT Transfermarkt/screenshot

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 21:45