Sandro Kulenović

 VOJKO BASIC Cropix
PREPORODIO SE

Modri junak s Poljuda: ‘Vjerujem da ćemo uzeti duplu krunu, a ja ću pokazati da sam igrač za Dinamo!‘

‘Ovaj pogodak na Poljudu najdraži mi je pogodak u dosadašnjoj karijeri!, kaže Sandro Kulenović
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. travanj 2024. 10:15

Sandro Kulenović (24) bio je veliki Dinamov junak na Poljudu. Njegov pogodak donio je Modrima trijumf u dvorištu najvećeg suparnika, njegovo poentiranje odvelo je maksimirski klub u finalnu borbu za Sunce.

- Ovaj pogodak na Poljudu najdraži mi je pogodak u dosadašnjoj karijeri!

To je bila prva rečenica koju nam je nakon povratka iz Splita kazao heroj plave momčadi. Priču Sandra Kulenovića vjerojatno znaju svi koji su na bilo koji način vezani uz Dinamo. Čovjek koji bi srce i dušu dao za plavu boju uvijek je bio jedan od onih igrača koji nikad nisu bili u prvom planu, napadač za kojeg su mnogi znali govoriti: "Super je dečko, ali nije on za Dinamo". I kad je 2019. godine došao iz varšavske Legije, kad je bivao posuđen Rijeci, Lokomotivi...

Pretvorio se u igrača za posudbe i tko zna bi li s Kajzerice uopće u rujnu prošle godine uopće bio priključen plavoj momčadi da se nije vidjelo da je Josip Drmić sve manje iskoristiv i da se nije špekuliralo s odlaskom Brune Petkovića. Dinamo zapravo u tom trenutku nije imao neki izbor, pa je pala odluka da se Kulenović ipak vrati. I, eto ga sada, postigao je jedan od najvažnijih pogodaka za maksimirski klub ove sezone.

- Uvijek se moraš nadati da će se nešto dogoditi nakon udarca svog suigrača. Kad je Bruno Petković opalio po golu, krenuo sam prema golu Hajduka. Znate, u većini slučajeva se lopta ne odbije, ali ovoga puta jest, drago mi je što sam se našao na pravom mjestu i zabio na Poljudu.

Mogao se još nekoliko puta upisati u strijelce, da nije bilo sjajnog Lučića na kontu bi danas imao još više pogodaka.

- A da, imao sam još dvije-tri jako dobre prilike. Šteta da još koji put nisam pogodio mrežu. Srećom, ovaj jedini pogodak koji sam zabio bio je dovoljan za veliku pobjedu.

image
VOJKO BASIC Cropix

Bio je sigurno sretan kad je Sergej Jakirović promijenio sustav igre, kad je saznao da će igrati u paru s Brunom Petkovićem?

- Kao velikom dinamovcu bilo je prekrasno na Poljudu biti dio najvećeg hrvatskog derbija u tako važnoj utakmici. Bilo mi je jako drago kad sam vidio da sam u udarnom sastavu. Nadam se da sam treneru vratio na najbolji mogući način. Pa i na pripremama, kad smo igrali s dva napadača. nekako je uvijek dobro izgledalo. Surađivao sam dosta dobro s kim god da sam igrao. Mi smo svi tu da se podredimo momčadi, a trener je taj koji određuje tko će igrati.

Imao je Kulenović još blistavih trenutaka ove sezone. Izjednačio je u Opus Areni u sam smiraj utakmice kad se činilo da će Dinamo izgubiti, zabio je Rudešu jedini pogodak u Maksimiru kad je djelovalo da Modri ne mogu zabiti da se igra još nekoliko dana.

- Svi mi igrači smo svjesni da smo u službi Dinama, klub je veći od svih nas. Zato svaki od nas mora biti spreman da ponekad bude igrač odluke. Eto, u Splitu je u subotu Petković odlučio, u srijedu ja, ali u konačnici najvažnija je momčad.

Kaže da se osjeća fantastično. Ne samo on, nego i kompletna momčad.

- Ove dvije pobjede u Splitu u samo nekoliko dana iznimno nam puno znače jer ostvarili smo ih u finišu sezone, kad se sve lomi, kad je sve najteže. Međutim, ništa nam to na kraju neće značiti ako ne osvojimo prvenstvo i Kup. Do kraja sezone u ovim preostalim utakmicama moramo stisnuti gas do daske, pobjeđivati. Moramo nastaviti u ovom pobjedničkom ritmu i uzeti oba trofeja.

Vjeruje li da će na koncu Dinamo uzeti duplu krunu?

- Naravno, to niste trebali niti pitati! Vjerujem da će oba hrvatska trofeja završiti u Maksimiru!

Je li ikad posumnjao u ovu momčad tijekom sezone koja je za Modre bila iznimno turbulentna. Bilo je svega i svačega na plavom programu, gubile su se domaće i europske utakmice, u klubu je vladala borba za vlast, nije izgledalo da će nakon svega toga Modri biti u stanju ostvariti ono što žele.

- Ne, baš niti jednog trenutka nisam posumnjao u momčad, nikad mi nije palo napamet da nećemo na kraju biti prvaci jer svi koji su ikad igrali u Dinamu znaju dobro da je naša momčad najbolja kad je to najpotrebnije. Bilo je mnogo situacija gdje se Dinamo preispitivao tijekom mnogih sezona. Također, nije uvijek bio u pravoj formi, gubile su se utakmice, ali znate i sami kako je uglavnom završavalo, bili smo prvaci. Zato kažem da nisam sumnjao, niti jedne sekunde. Imamo kvalitetnu momčad.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kaže da ovog trenutka imaju posebnog konkurenta.

- Bio je dosad troboj, ali Rijeka nam je sad postala najveći konkurent. Imaju Riječani jako dobru momčad, ne kiksaju, pobjeđuju jednu utakmicu za drugom, imaju jako čvrstu obranu. Svjesni smo toga da će taj naš dvoboj s Rijekom biti neizvjestan i težak. Ali, ponavljam, vjerujem u našu kvalitetu i našu momčad, u duplu krunu.

Hoće li možda o tituli prvaka odlučiti ona utakmica početkom svibnja na Rujevici ili će se odlučivati na drugim utakmicama?

- Svi kažu da se prvenstva osvajaju na tzv. "malim utakmicama". Rijeka sad pred nama ima pet bodova prednosti, ali mi imamo tu zaostalu utakmicu s Varaždinom, tako da na kraju krajeva mi odlučujemo sami o sebi, imamo sve u svojim nogama. Ako sve utakmice do kraja dobijemo, bit ćemo prvaci. Jasno, nešto će se pitati i naše protivnike, ali mi smo sad u velikom zamahu koji želimo održati do kraja sezone.

Pretpostavke su da bi na kraju sezone Bruno Petković mogao otići iz Maksimira. Je li spreman u tom slučaju biti prvi centarfor Dinama?

- Ne bih govorio o transferima. Svi znaju da sam uvijek spremam i na dispoziciji. Nastavit ću i raditi kako sam radio dosad, daj Bože zdravlja i vjerujem da ću pokazati svoje sposobnosti. Nadam se da ću svima pokazati da sam igrač za Dinamo - zaključio je Sandro Kulenović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 10:15