Ivan Rakitić i Marko Livaja

 DAMIR KRAJAC Cropix
NA PRAGU VJEČNOSTI

Može li Livaja totalno ‘podivljati‘ i već ove sezone ispisati povijest Hajduka? Za podvig mu treba malo čudo

Karijera napadača Bijelih doživjela je renesansu dolaskom Gennara Gattusa na klupu Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2024. 20:04

Marko Livaja fantastično je otvorio novu sezonu u dresu splitskih Bijelih. Karijera koja je prošlom sezonom počela ulaziti u pomalo stagnirajuću fazu, renesansu je doživjela dolaskom Gennara Gattusa na klupu Hajduka.

- Za ovu pobjedu cijela momčad zaslužuje pohvale, a Marko je presudio pobjednika. Skinuo je 7-8 kilograma, lider je, trči, gura naprijed cijelu momčad. Čini mi se da sam Marku produžio karijeru - rekao je i sam talijanski stručnjak nakon trijumfa na Maksimiru, gdje je upravo Livaja pogotkom u 70. minuti Splićanima donio tri boda.

Nastavio je tako napadač Bijelih sa sjajnom formom, u novoj sezoni sudjelovao je pri gotovo svakom pogotku Hajduka, za sada broji šest golova i tri asistencije u svim natjecanjima. U ukupno 140 utakmica u bijelom dresu zabio je 78 golova i pritom podijelio 40 asistencija, a sada je sve bliže rekordu kojim bi dodatno zacementirao svoje ime u povijesnim knjigama splitskog kluba.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Livaji, naime, nedostaje još 19 pogodaka da izjednači, odnosno 20 da prestigne Miju Caktaša kao najboljeg strijelca Hajduka u 21. stoljeću. Bivša desetka Bijelih u Hajdukovom dresu broji 97 pogodaka u 228 utakmica, dok se na trećem mjestu spomenute liste nalazi Nikola Kalinić s ‘tek‘ 45 pogodaka.

Drugim riječima, Livaji je potrebna druga najbolja sezona u karijeri (što se tiče HNL-a), odnosno 25 golova na kontu krajem svibnja. Po sezonama je u Hrvatskoj zabijao 6, 28, 19 i 10 golova, a ove sezone nakon šest kola broji pet pogodaka. Trebat će mu stoga pravo malo čudo, no nastavi li s tempom koji je postavio u dosadašnjem tijeku sezone, spomenuti scenarij čini se itekako izglednim...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 20:05