VOJKO BASIC Cropix
SINJSKI DIJAMANT

Na današnji dan prije 13 godina komentator opjevao hajdukovca koji je zabio Anderlechtu, evo gdje je danas

Tko bi rekao da se Hajduk nakon te jeseni nikad više nije plasirao u skupinu Europske lige
Piše: Slaven Alfirević, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. rujan 2023. 14:02

Ante, Ante, sinjski dijamante, uzvik je što ga je na današnji dan prije 13 godina, 30. rujna 2010. tv-reporter Drago Ćosić uzviknuo u slavu Ante Vukušića, Hajdukova centarfora koji je u 96. minuti svladao Protu, vratara Anderlechta. Bila je to pobjeda Hajduka 1:0 u Poljudu u skupini Europske lige, trener je bio Stanko Poklepović, nezaboravni šjor Špaco.

Tko bi rekao da je prošlo 13 godina i da se Hajduk nakon te jeseni nikad više nije plasirao u skupinu Europske lige, ni kasnije Konferencijske lige, a da ne govorimo uopće o Ligi prvaka gdje su "bijeli" bili ujesen 1994. godine i plasirali se i za proljeće 1995., u četvrtfinale kontra Ajaxa, piše Slobodna Dalmacija.

image
HRVOJE POLAN Afp

Svi su se kasniji pokušaji nakon te 2010., rasplinuli kroz kvalifikacije, a to je zamislite, bila čak pobjeda u skupini! Vukušić je danas u Varaždinu, muku muči s ozljedom stopala, lanjske sezone bio je član Kolubare u Srbiji. Anderlecht pak, tavori u osrednjosti belgijskog prvenstva.

image
FEDJA KLARIC/CROPIX Cropix

U redovima Anderlechta tada je stasavao mladi Romelu Lukaku, eno ga u Romi, a što li je sve promašio u dresu svoje Belgije lani na SP u Kataru protiv naših "vatrenih". Hvala mu na tome! Drago Ćosić, autor legendarnog uzvika odavna već nije tv-reporter. Trinaesta godišnjica, a uvijek ćemo pamtiti to Ante, Ante, sinjski dijamante, nadajući se uvijek i iznova čvršćem Hajdukovu europskom iskoraku. Bit će to dogodine?! Iz vaših usta u Božje uši...

Linker
27. travanj 2024 19:24