Dino Mikanović u siječnju 2015.

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIVA OPCIJA

Na Poljud se nakon šest i pol godina vraća nekadašnji mladi HR reprezentativac? Evo što nam on kaže...

Alternacija za Gerga Lovrencsicsa pronađena je, no igraču ugovor traje do kraja godine
Piše: Jurica Radić/SNObjavljeno: 27. siječanj 2022. 22:52

Nakon šest i pol godina u Hajduk bi se mogao vratiti Dino Mikanović, 27-godišnji desni bek Kairata iz Almatya. Hajduk traži alternaciju za Gerga Lovrencsicsa i jedna od opcija je Mikanović kojj je od veljače 2019. u Kazahstanu. Poljud je napustio u ljeto 2015. kada je za 400.000 eura prešao u danski Aarhus odakle je otišao u Kairat. Mikanović se trenutno nalazi u Kazahstanu gdje se smirila politička situacija, a ugovor s Kairatom ima do kraja kalendarske 2022. godine.

Mikanović je svojedobno, između 2013. i 2015. godine za Hajduk odigrao 33 utakmice i postigao jedan pogodak uz četiri asistencije. Za Hrvatsku U-21 reprezentaciju odigrao je 13 nastupa. Trenutna tržišna vrijednost po Transfermarktu mu iznosi 1.4 milijuna eura.

Glede povratka u Hajduk kontaktirali smo i Mikanovića koji se u javio u kazahstanskoj noći.

- Ništa konkretno se još nije dogodilo. Postoje razne opcije, među njima i Hajduk, ali kako imam ugovor sa Kairatom do kraja 2022. godine, zainteresirani klub se mora prvo javiti u Almaty kako bi dogovorio odštetu. Koliko znam takav se razgovor još nije obavio. Do tada sam koncentriran samo na Kairat s kojim bi početkom veljače trebao otići na pripreme u Antalyu. Uostalom, za povratak u Hrvatsku ima vremena do sredine veljače - kazao nam je Mikanović.

Linker
20. travanj 2022 19:59