ANTE CIZMIC Cropix
NOVE AKVIZICIJE

Na Poljud stigla ukrajinska braća iz Šahtara, za njima u Hajduk došao i američki Hrvat iz Chicaga

Poznato je da Hajduk ‘češlja‘ američke terene odakle je stigao Rokas Pukštas iz SAD-a
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. listopad 2024. 12:16

Prometno je u Hajdukovoj Akademiji posebice u dijelu dolazaka posljednjih dana, gdje se bilježe tri nova imena iz inozemstva. U posljednjih tjedan dana Hajduk je registrirao tri mladića koja dolaze iz inozemstva, dvojicu Ukrajinaca i jednog rođenog Amerikanca hrvatskog porijekla, prenosi Slobodna Dalmacija.

Iz Ukrajine su tako stigla braća Planinskyi, Denis i Roman, koji su karijere počeli u slavnom Šahtaru. Denis je po vokaciji branič, reprezentativac je Ukrajine do 16 godina. Roman je 2009. godište, igra na poziciji veznjaka.

Poznato je i da Hajduk ‘češlja‘ američke terene odakle je stigao Rokas Pukštas iz SAD-a, a možemo tu računati i Niku Sigura koji je odrastao u Kanadi čiji je sad i reprezentativac. Tu je i Miles Perkovich koji je pri juniorima, a bio je do rujna prošle godine i Mark Hrvojević čiji je brat Adrian prošlog tjedna postao član Hajdukove Akademije.

Adrian Hrvojević je 17-godišnji vratar koji je pozivan u U-16 i U-17 hrvatsku reprezentaciju, a u Hajduk je stigao iz američkog kluba Chicago FC.

Njegov brat Mark bio je dio juniorske ekipe koja ostvarila povijesni podvig u Ligi prvaka mladih i okitio se srebrom, a pokrivao je poziciju lijevog krila. Prošle godine je odlučio karijeru nastaviti na koledžu Wisconsin gdje je i nastavio školovanje. Mark i Adrian su inače druga generacija američkih Hrvata, odraslih i rođenih u predgrađu Chicaga, a roditelji im vuku korijene iz Slunja i Tomislavgrada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. listopad 2024 12:16