Jakobušić i Karoglan

 SCREENSHOT/HAJDUK DIGITAL
NAJVAŽNIJI DIO SEZONE

Na Poljudu se nije niti raspravljalo o otkazu Karoglanu, a pitanje o Perišiću još nema odgovor

Trener Hajduka evidentno ima povjerenje predsjednika Jakobušića
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 08:28

Igrači Hajduka dobili su dva i pol dana odmora, a novi trening zakazan je u utorak poslijepodne. Neki su poput Livaje kratki odmor iskoristili za odlazak na put u Grčku, a nakon predaha Bijeli se ponovno okupljaju pod vodstvom trenera Mislava Karoglana. Premda se špekuliralo da bi poraz od Lokomotive mogao donijeti novu promjenu na klupi, hajdukovci nastavljaju borbu za dvostruku krunu u istom sastavu struke.

Karoglan evidentno ima povjerenje predsjednika Jakobušića i Nadzornog odbora, dapače, prema poljudskim izvorima, nije bilo ni rasprave oko njegovog statusa u ovoj kasnoj fazi sezone. Vjeruje se da Karoglan može ostvariti klupske trofejne ciljeve bez obzira na recentna loša izdanja, a pritom je stanka došla u najbolji trenutak da se Bijeli oporave od prošlosubotnjeg rezultatskog šoka i pripreme za tri susreta koji ih čekaju u nastavku.

Jer Bijelima slijede najvažnije utakmice sezone, s Dinamom u prvenstvu i Kupu, te potom na gostovanju protiv Rijeke. Najteži dio sezone stao je u osam dana, ali ako ništa drugo, Bijeli imaju vrijeme za pripremu, za homogenizaciju pred najbitnije utakmice.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Poznat je raspored Bijelih u tjednu stanke uslijed reprezentativnih akcija. Bijeli će počevši od utorka tri dana trenirati na Poljudu, a potom u petak igraju test dvoboj s BiH-prvakom Zrinjskim u Mostaru (17.30). Za taj susret Karoglan na raspolaganju neće imati reprezentativca Obale Bjelokosti Ismaela Dialla koji je pozvan za dvoboje svoje nacionalne selekcije, te Sigura i Prpića koji s reprezentacijom Hrvatske U21 igraju kvalifikacijske dvoboje protiv Andore i Portugala. Uz njih neće imati ni ozlijeđene Žapera, Melnjaka, Moufija i Uremovića.

Od kvarteta ozlijeđenih za derbi s Dinamom očekuje se tek oporavak Uremovića, ali detaljnije o njegovom zdravstvenom stanju znat će se tek sljedećeg tjedna. U kakvom je stanju Perišić, može li svih iznenaditi premijernom nastupom već protiv Dinama također je vrlo zanimljivo pitanje, ali na taj odgovor pričekat ćemo vidjeti nakon njegovog povratka s turnira Vatrenih u Egiptu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:49