JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
STOŽER ODLUČIO

Na Poljudu se u sudaru protiv velikana priprema prava fešta, ali nove mjere mogle bi pokvariti priču

Četrdeset posto svake tribine u Splitu bi značilo da na stadion može 13.500 gledatelja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. siječanj 2022. 20:16

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je nove epidemiološke mjere, a neke će ograničiti broj gledatelja na sportskim natjecanjima.

- Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je popuniti 20 posto tribine. Na otvorenom je taj broj 40 posto - rekao je šef Stožera Davor Božinović.

Kako na dvoranskim sportovima ionako nema gužve, malo će koji klub to osjetiti, a puno bolja situacija nije niti na nogometnim stadionima. Ipak, Hajduk s takvim mjerama ne može imati pun Poljud, tako niti na utakmici Lige prvaka mladih 9. veljače Hajduka i Atletico Madrida. Ako te mjere budu dotad na snazi.

Poznata je inicijativa da se taj dan napuni stadion i slavi rođendan, ukoliko to neće biti moguće 13. veljače na susretu HNL-a sa Slavenom Belupom.

Komisija za žalbe HNS-a, koja će odlučivati o kazni Hajduku igranja jedne utakmice pred praznim tribinama i 70.000 kuna još nije sazvana, nije poznat datum kad će se sastati. O njoj, ali i o tijeku epidemije ovisi koliko će ljudi smjeti na Poljud, i kada. Četrdeset posto svake tribine u Splitu bi značilo da na stadion može 13.500 gledatelja, od toga, primjerice, na Sjever oko 2900. Unatoč ograničenju broja geldatelja i dalje će svaki od njih morati imati covid-potvrdu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:16