Ivan Perišić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
TEŠKA HAVARIJA

Nad Poljud se nadvila nova velika neizvjesnost: Kako će Vatreni reagirati na odlazak Lukše Jakobušića?

Hrvatski reprezentativac i prije dolaska u Split imao je primamljive ponude
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 11. travanj 2024. 16:20

Najprije se na Poljud, uoči Božića 2020., vratio kapetan Lovre Kalinić, onda je u veljači 2021. Marko Livaja usrećio navijače Hajduka, udovoljio njihovim vapajima po svim "kantunima" svijeta odakle je odjekivala poruka "Livaja, vrati se", pa je u veljači 2022. došao i Nikola Kalinić, prelomio se pred dugotrajnim pozivima predsjednika Lukše Jakobušića, na kraju je za matični klub u siječnju ove godine potpisao i Ivan Perišić, koji nije odolio ustrajnim apelima poklonika splitskog kluba, uz apel "Ivane, vrime je"…

Nesumnjivo svi ti povratci velikana Hajduka nose timbar bivšeg predsjednika, koji je bio uvjerljivi garant i kod dovođenja niza naših igrača (Elez, Mikanović, Melnjak, Šarlija, Žaper, Uremović).

Teška havarija

Perišić je doživio tešku havariju desnog koljena 20. rujna prošle godine, njemu je na treningu dogodila ozljeda prednjeg križnog ligamenta, pa je ubrzo podvrgnut operaciji u klinici u Innsbrucku. Čekao ga je višemjesečni oporavak…

image

Ivan Perišić

ANTE CIZMIC Cropix

Ta činjenica zabrinula je brojne pristalice "vatrenih", s obzirom na to da je Perišić, uz Modrića, najbolji igrač reprezentacije (129 nastupa, 33 gola), pa bi njegov izostanak predstavljao veliki hendikep na Euru u Njemačkoj. Povratak Perišića u hrvatski klupski nogomet izazvao je ogroman interes ne samo hrvatske, već i europske nogometne javnosti.

Trener Tottenhama Postecoglou bio je vrlo izričit, najavio je Perišiću da neće čekati kraj njegove rehabilitacije, praktično da neće računati na njega do kraja ugovora u ljeto ove godine. Perišiću je stoga povratak u Hajduka bila jedina solucija, kako bi se oporavio, zaigrao u prvenstvu Hrvatske i pokazao sposobnost za nastup na Euru 2024. Sa sigurnošću se moglo računati da će izbornik Zlatko Dalić tako ključnog igrača povesti u Njemačku. To je za Perišića, kako se kaže, bila "win-win" situacija - vratiti se na teren i u finišu prvenstva pomoći Hajduku u jurišu na naslov prvaka, te se pripremiti za Euro ‘24.

image

Ivan Perišić

ANTE CIZMIC Cropix

Dugo se iščekivalo kada će Perija debitirati u bijelom dresu, bilo je raznih kalkulacija i nagađanja, rasle su nade pripadnika "prgave familije". Tri puta se pojavio na klupi, a onda je, uz ovacije, na svoju odgovornost, zaigrao u završnici polufinalne utakmice Kupa protiv Dinama. Kao i na Rujevici protiv Rijeke, ušao je na teren u 72., pa u nekoliko akcija pokazao raskoš svojih mogućnosti. Tamo je doživio gromoglasni aplauz riječke publike, što dovoljno govori.

Za Euro - spreman

Hajduk je ipak otpao u borbi za vrh, a kako do kraja prvenstva ima još sedam kola, Perišić će dobivati sve veću minutažu i spreman dočekati nastup u Njemačkoj. Međutim, s obzirom na to da su se izjalovila nadanja u osvajanje titule, nadvila se neizvjesnost - hoće li poslije odlaska Jakobušića Perišić i dalje ostati na Poljudu?

Naime, još u vrijeme njegova igranja za Tottenham, Perišića su salijetali mnogi, a posebno primamljive ponude imao je iz Saudijske Arabije. Jakobušić je svojevremeno dao naslutiti da će Perišić, po dogovoru, potpisati jednogodišnji ugovor uz klauzulu mogućnosti slobodnog odlaska. Hoće li to biti već poslije startne kampanje Hajduka na europskoj sceni?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:26