GORAN MEHKEK Cropix
IMA JEDAN PROBLEM

Najveća enigma: Hoće li hajdukovac živjeti od bljeska ili će postati ključni Karoglanov igrač?

Definitivno ima najbolji prekid među Bijelima, ima sjajnu suradnju i lakoćom nađe u situaciji za pogodak
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. ožujak 2024. 14:02

Yassine Benrahou i dalje je glavna tema, Marokanac je igrom i učinkom obilježio najuvjerljiviju gostujuću pobjedu Hajduka otkada je Mislav Karoglan trener Bijelih. Nikada pod Karoglanom, u oba mandata, nije Hajduk zabio tri pogotka u prvenstvenim dvobojima izvan Poljuda. Posljednji put su pobjedu sa tri razlike na gostovanju ostvarili u svibnju prošle godine protiv Lokomotive (3:0), a otvarajući zgoditak zabio je upravo Benrahou.

Naglasili smo i prije utakmice Benrahoua kao igrača koji stvara razliku. Igrača koji ima kreativnu dimenziju, segment što tako silno nedostaje veznom redu Bijelih. Zato Benrahou nije iznenađenje, Marokanac je znalac čija je kvaliteta odavno prepoznata. Ali, njegov problem je kontinuitet.

U sezoni 2021/22 briljirao je u Nimesu na početku sezone. U osam početnih kola četiri pogotka i pet asistencija, dovoljno da bude igrač mjeseca u drugoj ligi Francuske. Benrahou je oduševljavao na startu te sezone, ali potom je u idućih 11 postigao dva pogotka. Doduše, oba za pobjede Nimesa, za šest bodova. Ali, živio je od bljeska, nije imao kontinuitet.

U Hajduku također. Seriju nastupa u početnoj postavi ostvario je prošlog proljeća, ali gostovanje u Velikoj Gorici bio je njegov prvi nastup u startnoj jedanaestorici ove polusezone. Benrahou je prvi pogodak u aktualnom prvenstvu postigao protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. U sljedećoj utakmici, u derbiju s Dinamom, krenuo je od prve minute, ali zaradio je ozljedu nakon manje od pola sata igre. Na proljeće mu je trebalo sedam HNL dvoboja da se vrati u početnu postavu, s tim da je prethodno imao tek 45 prvenstvenih minuta na travnjaku.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Benrahou je igrač kojeg je Karoglan upoznao prošle jeseni. U prvom mandatu nije imao Marokanca u kadru. Debitirao je Benrahou kod Leke upisavši na početku šest ulazaka s klupe dok nije postao standardni. Potom je do kraja sezone 11 utakmica odigrao u startnoj postavi. Prošle godine je također zablistao u slično vrijeme, sredinom ožujka je uhvatio kontinuitet nastupa.

Može li ove godine napraviti pomak, krenuti u seriju u trenutku kada dolaze najvažnije utakmice? Pitanja je mnogo, ali samo Benrahou zna odgovor. Najveća je enigma sam Benrahou, hoće li živjeti od bljeska ili će postati ključni igrač Bijelih što nesporno i zaslužuje po svojim nogometnim sposobnostima. Definitivno ima najbolji prekid među Bijelima, ima sjajnu suradnju, a pritom se lakoćom nađe u situaciji za pogodak. Može igrati na polušpicu, može na krilu. Benrahou ima sve elemente za pravog igrača. Sve osim kontinuiteta nastupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:30