ANTE CIZMIC Cropix
HRVATSKA VEZA

Nakon Biuka, još jedan ‘Bili‘ odlazi na egzotičnu destinaciju: Veznjak Hajduka napušta Poljud!

Ove sezone sakupio je 17 nastupa, no struka je očito procijenila kako je u ovome trenutku višak
Piše: SNObjavljeno: 02. siječanj 2023. 21:44

Samo tri dana nakon što je prodao Stipu Biuka u američki Los Angeles, Hajduk je dogovorio novi izlazni posao. Veznjak Josip Vuković odlazi na posudbu u Al Faisaly, vodećeg drugoligaša Saudijske Arabije koju trenira hrvatski stručnjak Ante Miše.

Vuković će u ranim jutarnjim satima utorka poletjeti iz Splita, potom slijede liječnički pregledi i službena objava posudbe do kraja sezone uz mogućnost otkupa u vidu punog transfera.

"Vuković nam dolazi kao zamjena za Brazilca Ismaela Silvu, ista pozicija, šestice. Pošto ga dobro znam i poslije detaljnog skautinga odlučili smo se za njega jer nam upravo takav profil igrača treba, iskusan, dobro drži poziciju, dobar u defenzivnim zadacima, lider u borbi za titulu - rekao je Ante Miše za 24sata.

Danas 31-godišnji Vuković karijeru započeo u Hajduku, no pravu šansu u prvoj momčadi nije dobio. Igrao je za Istru, Vitez, Split, Olimpik Donjeck i portugalski Maritimo, a na Poljud se vratio u ljeto 2021. godine.

Ove sezone sakupio je 17 nastupa, no struka je očito procijenila kako je u ovome trenutku višak. Filip Krovinović, Lukas Grgić i Marco Fossati su neprikosnoveni, a Rokas Pukštas je na pripremama pokazao kako bi se na njega već ove sezone moglo ozbiljnije računati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:42