RANKO SUVAR Cropix
KOMENTAR IGRE HAJDUKA

Napadač koji je Hrvatskoj zabio hat-trick: ‘Malo je nedostajalo da se Gattuso vrati u Italiju i pije kavu‘

"Gattuso je kao igrač bio pragmatičan i pravi je karakter za mentalitet Splita i Dalmacije"
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. listopad 2024. 20:21

Gost u ovotjednoj epizodi VAR sobe bili su bivši slovenski reprezentativac Primož Gliha i novinar Sportskih novosti Davorin Olivari, koji su između ostaloga komentirali situaciju na vrhu ljestvice SHNL-a.

Dinamove kikseve koristi Hajduk koji je sada na vrhu tablice s četiri boda prednosti nad konkurentima. Evo kako na Gattusovu situaciju gleda Gliha, kojeg hrvatski navijači najviše pamte po hat-tricku Vatrenima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998.

- Gattuso je kao igrač bio pragmatičan i pravi je karakter za mentalitet Splita i Dalmacije. Nemojmo zaboraviti da mi ne bismo vjerojatno o njemu pričali da je izgubio u Maksimiru. Da nije bilo toga, Gattuso bi sada bio negdje u Italiji i pio kavu.

Olivari je istaknuo da Hajduk u Koprivnici nije igrao nikakav poseban nogomet, "međutim to je Gattuso".

- Hajduk igra onoliko koliko mu treba da pobijedi i tu je možda opasniji nego onaj Hajduk koji nešto igra i onda počne gubiti. Gattuso se i protiv Slaven Belupa postavio čvrsto, a kada su Splićani poveli 2:0 čvrsto je postavio momčad da se ne bi primio gol. Njegove vizije i taktičke ideje se pokazuju dobrima. Hajduk još nije izgubio utakmicu, prvi je na tablici s četiri boda ispred Rijeke i Dinama te ima gol-razliku 18:5. Dojam nije bitan, Belupo će se zaboraviti već sljedeći tjedan - istaknuo je.

Što je još Primož Gliha komentirao o SuperSport HNL, a što o slovenskoj ligi i reprezentaciji koju vodi Matjaž Kek pogledajte u cijelom podcastu VAR soba:

Linker
21. listopad 2024 20:21