Dario Melnjak i Gergo Lovrencsics (u sredini)

 ANTE CIZMIC Cropix
ZANIMLJIV DOGOVOR

Napustio Hajduk, ostao živjeti u Splitu pa dogovorio iznenađujući transfer: ‘Želio je nastaviti igrati‘

Evo zašto je hrvatski drugoligaš doveo donedavnog igrača Hajduka:
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 06:42

Zvučalo je iznenađujuće, ali Gergo Lovrencsics izabrao je Solin kao posljednju postaju igračke karijere. Bivši desni bek Hajduka na pragu 35. rođendana, kojeg slavi početkom rujna, potpisao je za drugoligaša s Jadra čiji nam je predsjednik Miroslav Delić objasnio kako je Solin privolio Lovrencsicsa na dolazak.

- Lovrencsics je imao želju nastaviti s igranjem, a uz to ima ambiciju krenuti u trenersko školovanje. U Solinu će igrati, a pored toga će raditi u našem omladinskom pogonu s dječacima od 2015. godišta i mlađima – kazao nam je Delić i dodao:

image

Gergo Lovrencsics s obitelji

JAKOV PRKIC Cropix

- Solin i Lovrencsics pronašli su zajednički model suradnje, jer klub će mu pomoći na početku njegovog trenerskog puta, u nastojanju da stekne trenersku licencu. Preko Solina će ostvariti trenersko školovanje, a nama će njegovo iskustvo i znanje pružiti dodatnu kvalitetu u igračkom kadru prve momčadi.

Nije tajna da je Lovrencsics nakon dvije godine igranja u Hajduku odredio Split kao svoju novu životnu postaju. Nije se vratio u Mađarsku već se s obitelji nastanio u gradu pod Marjanom, stoga je izabrao obližnji Solin. Kada se očekuje Lovrencsicsev debi za Modre s Jadra?

- Vjerujem da će najdalje kroz dva tjedna biti na raspolaganju našem treneru Lozi – kazao nam je predsjednik Delić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 22:38