Igor Štimac

 ŽELJKO PUHOVSKI/CROPIX
REAKCIJA IZ SPLITA

Naš Hajduk odgovara Štimcu: ‘Nemamo nikakve veze s vrijeđanjem Modrića i pljuvanjem po Šibeniku‘

"Tvrdnja da je među 200 zaposlenih nemali broj uhljeba iz udruge Naš Hajduk uvredljiva je i klevetnička"
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2023. 10:03

Nakon intervjua koji je Igor Štimac dao za Jutarnji list, a koji je objavljen i na portalu Sportskih novosti, i u kojem je prozvao vodstvo Hajduka zbog načina upravljanja klubom, stigla je reakcija Udruge Naš Hajduk.

Tvrde da Štimčeve izjave sadrže neistinite, klevetničke i maliciozne navode, a njihovu reakciju prenosimo u nastavku.

"U predmetnom članku se neistinito i klevetnički navodi:

‘...Poznato je da se ne slažem s ovim načinom upravljanja koje je dovelo da skorojevići vode glavnu riječ, a odgovornost ne preuzima nitko...‘

‘...Radna zajednica ima više od 200 zaposlenih, od kojih je nemali broj uhljeba iz udruge Naš Hajduk...‘

‘...Ratuje se s HNS-om, vrijeđa Modrića, pljuje po našem susjedu Šibeniku, kontinuirano kreira razdor unutar hrvatske nogometne obitelji...‘

Novi način upravljanja HNK Hajduk Split nije doveo do toga, kako se maliciozno navodi, da ‘skorojevići vode glavnu riječ, a odgovornost ne preuzima nitko‘. Upravo suprotno, nakon što se HNK Hajduk, godinama privatiziran od strane politike i osoba sumnjiva morala, sustavno devastiran lošim upravljanjem i doveden do ruba bankrota s obvezama preko 100 milijuna kuna dugova i hipotekom desetaka sudskih sporova, koji su datirali još od 1991., našao u situaciji da zbog blokade računa ne može odigravati ni prijateljske utakmice, upravo se navijači organiziraju i doslovno spašavaju klub od propasti.

lako je politika, odnosno tadašnji gradonačelnik Grada Splita Željko Kerum, ponudila navijačima da direktno i bez izbora imenuju članove nadzornog odbora HNK Hajduk, ta ponuda je odbijena te je zatraženo da se provedu demokratski izbori s ciljem odabira najboljih i politički neopterećenih kandidata. Članovi kluba putem su ovog modela upravljanja dobili mogućnost demokratskog izbora članova nadzornog odbora, koji onda izabiru i razrješavaju upravu kluba. Dakle, upravo suprotno onome što je navedeno u članku, današnji način upravljanja jasno određuje na kome je odgovornost upravljanja, a na kome odgovornost nadziranja te se točno zna tko je odgovoran za upravljanje HNK Hajduk š.d.d.

Prenošenjem izjava Igora Štimca, koji se očito ne može pomiriti s transparentnim radom HNK Hajduk, dovodi se u zabludu javnost s ciljem da se našteti Udruzi Naš Hajduk

Navod u kojem se tvrdi da ‘radna zajednica ima više od 200 zaposlenih, od kojih je nemali broj uhljeba iz udruge Naš Hajduk‘ ne samo da nije istinit nego je uvredljiv i klevetnički. U HNK Hajduk š.d.d nitko nikad nije ‘uhljebljen‘ od strane Udruge Naš Hajduk niti je to uopće moguće. Naime, Udruga Naš Hajduk nema apsolutno nikakva utjecaja na bilo kakvo zapošljavanje u HNK Hajduk š.d.d., nego upravo suprotno, Udruga Naš Hajduk oduvijek se bori za transparentan i neovisan rad HNK Hajduk š.d.d. u kojem neće biti moguće da se itko ‘uhljebi‘, kao što je to bio slučaj u vrijeme kad se kadar birao po političkom i prijateljskom ključu.

Zaključno, insinuacijom i tendencioznim prikazom da Udruga Naš Hajduk ima bilo kakve veze s vrijeđanjem i pljuvanjem spomenutih igrača i klubova stvara se atmosfera u kojoj se Udrugu Naš Hajduk konstantno želi prikazati kao dio nogometne močvare iako ništa od navedenog nije niti će biti djelokrug rada Našega Hajduka.

Prenošenjem izjava Igora Štimca, koji se očito ne može pomiriti s transparentnim radom HNK Hajduk, dovodi se u zabludu javnost s isključivim ciljem da se našteti dioničaru HNK Hajduk š.d.d. - Udruzi Naš Hajduk, kako bi joj se otežalo ostvarenje statutarnih ciljeva.

Nejasno je koliko će dugo i zašto pojedini novinari davati medijski prostor osobi čije su neistinite i lažne tvrdnje toliko puta dokazano opovrgnute i za kojima su ostale tolike štetne posljedice. Objavom predmetnog članka izrečene su neprovjerene i netočne informacije u kojima se netočne i klevetničke izjave izriču bez ikakvih dokaza, bez provjere informacija i bez davanja mogućnosti drugoj strani da se izjasni o takvim navodima, pa Vas slijedom navedenog molimo, sukladno članku 40. i 41. Zakona o medijima, da u cijelosti objavite ovaj ispravak", stoji u reagiranju.

Linker
07. svibanj 2024 17:58