Slavko Brekalo, Marin Oršulić, Tihomir Trogrlić, Ivica Rakušić i Dalibor Ninčević

 Foto: MIRO PODRUG
VELIKE PROMJENE

‘Naš klub je rijetkost u Dalmaciji. A suradnja s Hajdukom više neće biti kao lani. Ni tamo, ni ovamo!‘

U utorak je u obnovljenim prostorijama uz Jadro predstavljen novi stručni stožer solinskog kluba
Piše: Miro PodrugObjavljeno: 10. srpanj 2024. 12:28

Na prijedlog novog Solinovog sportskog direktora Slavka Brekala, Izvršni odbor kluba potvrdio je trenera prve momčadi i voditelja Škole nogometa, koji su jučer predstavljeni u obnovljenim prostorijama uz Jadro, kao i ciljeve nakon ispadanja iz 1. NL. Prvu momčad u novoj sezoni u 2. NL vodit će Marin Oršulić, koji je prošlu sezonu završio za kormilom Zadra. Na čelo solinske škole nogometa Tonči Boban Bebi imenovan je Tihomir Trogrlić. Predstavljen je i novi sponzorski dres Solina u novoj sezoni, plavi i žuti.

Započeo je predsjednik kluba Ivica Rakušić...

- Ispadanjem prve momčadi u treći rang natjecanja odlučni smo klub podignuti na veći nivo. Stoga, doveli smo tri važne osobe u struci, a to su sportski direktor Slavko Brekalo, trener Marin Oršolić i voditelj škole nogometa Tihomir Trogrlić. Sigurni smo da smo pronašli prava rješenja. Uz prvu momčad jednako važan nam je i omladinski pogon. Želimo da u najmlađem gradu u Hrvatskoj imamo još bolje rezultate u mlađim kategorijama, da škola nogometa bude uređena, a cilj je i s juniorima uči u prvu ligu i stvoriti više igrača za prvu momčad.

Gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević, bivši igrač, član uprave i predsjednik kluba, naglasio je da su NK Solin i SD Dalmacijacement klubovi od posebnog značaja za grad Solin, te je rekao:

- Ispadanje je možda jedan dobar početak za bolju stabilnost, Solin ne može uzdrmati jedna lošija sezona, a u prošloj je bilo puno lutanja. Istovremeno želimo biti u vrhu i napredovati s mladima te se što prije vratiti u rang kojem pripadamo. Juniori su prioritet za razvoj kluba, a za to stvaramo uvjete, od rekonstrukcije stadiona i prostorija. Uz postojeći pomoćni teren u Vranjicu projektirano je još jedno veliko i dva mala igrališta, za sva tri solinska kluba - Solin, Slogu i Omladinac. Nakon dvije sezone vraćamo utakmice uz Jadro, a ovih dana očekujemo i licencu.

Sportski direktor Slavko Brekalo zadovoljan je angažmanom novih ljudi:

- Bili su to moji prijedlozi i zahvaljujem Izvršnom odboru kluba, koji ih je jednoglasno prihvatio. Jako smo sretni što smo uspjeli dovesti dva velika stručnjaka u klub.

I juniori u eliti

Voditelj Škole nogometa Tihomir Trogrlić je dugo u ovakvim selektivnim poslovima, ne čudi da se još sjeća početaka Marka Livaje i Nikole Vlašića u Vranjicu:

- Solin je rijetkost u Dalmaciji, klub koji ima kadete i pionire u prvom rangu. Moramo težiti tome da im se i juniori pridruže u elitI. Neće biti velikih promjena u odnosu na prošlu sezonu jer imamo kombinaciju iskusnih i mladih trenera. Cilj je imati što više igrača poniklih u svom pogonu.

Na pitanje upućeno svima, jesu li planirali nastaviti suradnju s Hajdukom, odgovoreno je općenito:

- Nećemo surađivati na isti način kao i prošle sezone. Suradnje možda bude, ali ti igrači koji dođu u Solin moraju biti u kompletnom trenažnom procesu, znači na posudbu, a prošle su svi bili na dvojnoj. Ni tamo, ni ovamo! Hajduk će nam vjerojatno ponuditi nekoliko igrača, ali nećemo uzimati igrače bez da se uklapaju u našu strategiju. I to će biti isključivo na posudbu - rekao je Rakušić.

Priča se samo o mladim igračima, gdje su stariji, iskusniji, uz koje će stasati? Pitanje je to za Brekala:

- Propozicije se poznate, četiri mlađa cijelu utakmicu. Nakon Žužula, Jukića-Peladića, Jakira i Zebića, potpisao je Croatijin iskusni stoper Nikola Šalinović. Dogovoren je nastavak s kapetanom Tomićem, kao i Klarićem. Pregovaramo još s nekolicinom iskusnijih. U pripreme će biti uključena i šestorica mlađih - Marino Komić, Antonio Tolić, Petar Perko, Luka Kuvačić, Frane Prljević, Ante Kušeta te nešto iskusniji Nino Majdov.

ORŠULIĆ Želim mlade, nogometno gladne igrače

Novi kormilar prve momčadi Marin Oršulić zahvalio je upravi i gradonačelniku na povjerenju:

- Želim u momčadi imati mlade, nogometno gladne ljude, željne napretka. Proces će biti težak, naročito kad se mijenja 15-ak igrača. U srijedu u 18 sati je prozivka i uvodni treninzi, a od ponedjeljka idemo punom parom. Starta 20 igrača plus dva vratara, a popunjavat ćemo se i u hodu. Želimo da Solin bude klub u koji će mladi igrači željeti doći. (mpo)

Linker
10. srpanj 2024 12:29