Mislav Karoglan i Filip Krovinović

 TOM DUBRAVEC Cropix
MJESEC I POL U VAKUUMU

Nastavak HNL-a je blizu, a u Hajduku još nisu riješili ključno pitanje! Ponavlja li se scenarij iz 2008.?

Samo su dva moguća izlaza iz ove stvari, ali ovo očito nije jednostavna situacija.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 09:33

Nikad mirnije na Poljudu, iako trener nije potvrđen za nastavak sezone. Mislav Karoglan poveo je pripreme Bijelih, ali još uvijek u eter nije otišla poruka predsjednika Jakobušića o treneru za proljeće. Karoglan je imenovan nasljednikom Dambrauskasa i tada je izrijekom rečeno:

- Mislav Karoglan je naš trener do kraja polusezone.

Tako je bilo sredinom rujna kada su se razišli Hajduk i Litavac, a tako je i danas. Ništa se nije promijenilo s naglaskom da se još uvijek čeka objava trenera. Potvrda Karoglana ili.... Puno je mogućnost u drugoj opciji, a moguće je da ne postoji nijedna realna. Svojevrsni vakuum traje već mjesec i pol dana, još od posljednje utakmice prvog dijela, od remija u Koprivnici. Dva dana kasnije predsjednik Jakobušić odgovorio je na pitanje "ostaje li Karoglan trener Hajduka".

- Imamo dovoljno vremena za analizu, kako igrača, tako i stručnog stožera, ali i naših odluka. Bili smo fokusirani na utakmice, ali dolazi nam razdoblje za analize, radit ćemo sportski direktor i ja, a pritom ćemo uključiti i trenera Karoglana. Sljedećih 20 dana sigurno nikakvu odluku nećemo donijeti, a nakon detaljne analize imat ćemo konačno rješenje. Želim svima pružiti dovoljno vremena da sve skupa sagledamo – poručio je Jakobušić sredinom studenoga.

Međutim, prošlo je mjesec i pol dana, stižu nam sljedeći tjedan i završna tri tjedna priprema, a još nismo dočekali objavu o treneru. Dobro se sjećamo 2008., tu paralelu često povlačimo, jer su postavke vrlo slične. Ante Miše je preuzeo momčad od Gorana Vučevića kojem je prethodno bio pomoćnik.

Tituliran je kao privremeno rješenje, u međuvremenu se pokušavalo dovesti Zlatka Kranjčara, a zatim i Avrama Granta. Nakon mjesec dana predsjednik Peroš sazvao je pressicu i prekinuo nagađanja, Ante Miše dobio je ugovor na dvije i pol sezone, a Hajduk potvrđenog trenera bez prefiksa "privremeni". Ove jeseni medijskom pozornicom ponovno je prodefiliralo mnoštvo kandidata, ali i dalje je Karoglan za "korimilom" momčadi. Međutim, logika govori, ujedno nalaže da se otvoreno pitanje riješi. Samo su dva moguća izlaza, ali očito nije jednostavna situacija. Jer, u protivnom bi imali i jednostavno rješenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:23