ANTE CIZMIC Cropix
VRIJEĐALI PERIŠIĆA

Navijače Hajduka razbjesnila odluka kluba, sada je stiglo i objašnjenje: ‘Htjeli smo zaštititi igrače‘

‘Nažalost, svjedoci smo sve češćih verbalnih prijetnji, govora mržnje i diskriminacije‘
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2024. 20:13

Prekinuta je suradnja između Ivana Perišića i Hajduka, objavljeno je u petak putem službenih kanala, a u splitskome su klubu stoga dan kasnije odlučili ukinuti opciju komentiranja ispod vijesti koja je objavljena na društvenim mrežama i na kojoj se klub oprašta od veznjaka Vatrenih. Naime, odlučili su to napraviti zbog brojnih uvreda i prijetnji usmjerenih prema hrvatskom nogometašu.

Bila je to nesvakidašnja odluka koja je naljutila navijače Bijelih. Oni su se žestoko obrušili na čelnike kluba te je dojam da je takva odluka dodatno razjarila simpatizere kluba.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, koji su na Poljud poslali upit o ovoj odluci, stiglo je i službeno objašnjenje:

‘Kao nogometni klub poštujemo sportska načela i slobodu izražavanja, kako na terenu tako i izvan njega. Nažalost, svjedoci smo sve češćih verbalnih prijetnji, govora mržnje i diskriminacije na društvenim mrežama, stoga smo s ciljem zaštite igrača i ugleda Kluba do daljnjega onemogućili komentiranje na službenim stranicama HNK Hajduk Split.‘

Na Dalmatinskom portalu dodaju da se navodno o takvom potezu već duže razmišljalo, i to zbog sličnih uvreda i govora mržnje upućenih još nekim igračima, primjerice Anthonyju Kaliku nakon utakmice s Istrom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:45