TOM DUBRAVEC Cropix
VELIKA ŽELJA

Navijači Hajduka nadaju se golemom pojačanju: Među njima raste nada da bi se mogao vratiti i Vlašić!

Jesu li Jakobušić i Nikoličius izveli novi hokus-pokus, čaroliju u stilu dovođenja novog glavnog igrača?
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 13. srpanj 2022. 18:14

Poslije izgubljenog Superkupa protiv Dinama sasvim suprotne su ocjene o dosezima Hajduka u novoj sezoni. Ima komentatora koji tvrde da su "bijeli" dobro pripremljeni za utrku za naslovom, ali ima i onih koji, blago rečeno, sumnjaju da će četa Valdasa Dambrauskasa biti u stanju voditi ravnopravnu borbu protiv Dinama.

Ostaje činjenica da se Hajduk, ipak protivno očekivanjima, uopće nije pojačao. Barem zasad, pa prema tome ufanje je navijača da će momčad, koja je tako žestoko jurišala otkako ju je preuzeo Dambrauskas da se nametnula kao mogući rival Dinamu, tako nastaviti i u novoj sezoni.

Litavski trener je sjeo na klupu 6. studenoga (pobjeda nad H. dragovoljcem 2-0) i do kraja prvenstva ostvario je impresivan niz od 15 pobjeda, četiri neriješene i dva poraza (Rijeka u Splitu i Dinamo u Zagrebu po 1-3), te osvojen kup. Crne točke dogodile su se na dva gostovanja (Istra 1-1 i Slaven Belupo 0-0). Sada je temeljno pitanje mogu li Splićani u prvenstvo uletjeli s istim žarom i učinkom, što bi se moglo otkriti vrlo brzo.

Radi se o tome da je start Hajduka kronično labav, pa su kao međe postavljena dva datuma, onaj Velike Gospe 15. kolovoza i Male Gospe 8. rujna, do kada su tradicionalno zaostajali za vodećima. Toliko da nije bilo govora o sustizanju lidera. Vodstvu Hajduka je fokus na Europi, jer prvenstvo dugo traje i eventualno izgubljeno može se nadoknađivati. Poslovično optimistički raspoložen Lukša Jakobušić postavio je sebi i svima na Poljudu visoku letvicu imperativa

- Zadržati momčad na okupu, uzeti Superkup i u Europi ući u skupinu Konferencijske lige.

A onda je krajem prošlog mjeseca pojačao svoje zahtjeve proglasom: - Nije nam cilj grupa Konferencijske lige, nego ostati u Europi do proljeća.

Svoj optimizam zasniva na činjenici da je momčad ostala na okupu, pa bi trebala pokazati uigrano lice, kao i na osnovi uvjeravanja trenera Dambrauskasa da je zadovoljan rosterom. Ipak, navijači, pa vjerojatno i trener računaju da će osim prinove Borevkovića uskoro stići i baš pravo pojačanje. Jesu li Jakobušić i Nikoličius izveli neki novi hokus-pokus, jednu čaroliju u stilu dovođenja novoga glavnog igrača (uz bok Lovri i Nikoli Kaliniću, Livaji i Krovinoviću)? Svi fantaziraju u nadi da će se dogoditi preokret i da će se u matični klub vratiti Nikola Vlašić.

Makar samo do zimskog prijelaznog prozora. Izgleda da Vlašiću nije lako naći novu sredinu pod uvjetom da taj klub isplati West Hamu 25 milijuna funti na ime odštete.

image

Nikola Vlašić

CRISTINA QUICLER/AFP/PROFIMEDIA

Linker
29. travanj 2024 01:40