Pred Ivanom Bilićem i suradnicima je težak posao

 TOM DUBRAVEC Cropix
ČEKAJU SE KLJUČNE INFORMACIJE

Navijači Hajduka zahvaljuju nebesima na kraju nove frustrirajuće sezone i strepe oko dolaska novih ljudi

Hajduku treba, doslovno kao uzdasi pred agoniju, plasman u grupno natjecanje Konferencijske lige
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. svibanj 2024. 12:03

Mnogo navijača Hajduka zahvalit će nebesima što se približio kraj ove, devetnaeste, frustrirajuće sezone, ali jednako tako s neskrivenom strepnjom čekaju informacije o novom treneru, sportskom direktoru i svježe ustoličenoj funkciji - članu Uprave za sport.

I dok je navodno sportski odbor već odlučio o izboru trenera, po svim indicijama stranca, u subotu je Split zapalila informacija da će novi sportski direktor postati Nikola Kalinić. Ili će, pak, biti član Uprave za sport. Radi se o ulozi koju je svojedobno bivši predsjednik Lukša Jakobušić osmislio ili, bolje reći, izmislio za instaliranje notornog Mindaugasa Nikoličiusa.

I dalje pod velom tajnosti

Na Poljudu je sve obavijenom velom tajnosti, tu i tamo se u javnost probiju neki detalji, kao što je neizbježna prodaja mladog Amerikanca Rokasa Pukštasa, još i prije Emira Sahitija. Hajduk prema svemu nema financijske sape, "bijeli" su priznali da su u dugovima, čak 12 milijuna eura, koji će se pokriti budućom naplatom transfera Luke Vuškovića u Tottenham, navodno tek 2026. Problem je u činjenici da je Jakobušić sa svojom ekipom sve to zasnivao na temeljima budućnosti i neizvjesnih rezultata.

Hajduku treba, doslovno kao uzdasi pred agoniju, plasman u grupno natjecanje Konferencijske lige, pa se postavlja pitanje s kojim bi snagama "bijeli" mogli ponoviti podvig Stanka Poklepovića iz 2010. godine. Kao prvo, uz stručni kapacitet budućeg trenera, to je ostanak Ivana Perišića, makar samo do ostvarenja europskog plana, uz očekivanu fizičku reinkarnaciju Marka Livaje, ali i povratak na teren Darija Melnjaka i Mihaela Žapera. Pa, zašto ne i produžetak igranja do pred kraj prijelaznog roka (31. kolovoza) Pukštasa i Sahitija. Prema svemu bi to bila momčad sposobna za prolazak u grupno natjecanje Konferencijske lige.

Happening za sve

Što se tiče utakmice protiv Gorice, vjerojatno će se opet ostvariti bujica od petnaestak tisuća gledatelja jer su nastupi splitske momčadi ipak svojevrsni happening, događaj za prigodnu paradu odanosti navijača voljenom klubu. Eto, Perišić će napokon i na Poljudu startati od prve minute, također će biti prilika da se još jednom vidi Josipa Brekala u nastojanju povratka u nacionalnu momčad, ali valjda i nekog iz mlađe garde, a ne otužnog, nemoćnog znalca Vadisa Odjidja-Ofoea. No, tko igrao da igrao, i ovakav Hajduk, raznesen brojnim ozljedama i raznim igračkim nevoljkostima, trebao bi s lakoćom apsolvirati Goricu, upisati tri punta i usmjeriti se na završni čin, susret s Lokomotivom, koji bi mogao biti odlučujući za europsku budućnost domaćina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 16:02