Mislav Karoglan

 DAMIR KRAJAC Cropix
Izjave trenera

‘Ne sviđa mi se Hajduk iz drugog poluvremena‘; Trener Mladosti: Tko zna što bi bilo da smo zabili penal...‘

‘Pred nama je utakmica sa Slavenom Belupom, u drugom smo poluvremenu morali odmoriti neke igrače‘
Piše: Damir ŽupanObjavljeno: 08. studeni 2022. 17:28

Nogometaši Hajduka plasirali su se u četvrtinale Hrvatskog nogometnog kupa pobijedivši u Ždralovima Mladost s 2:0. Hajduk je uspješno prošao gostovanje kod trećeligaša iz mjesta pokraj Bjelovara, a Splićani su nastupili u gotovo najjačem sastavu.

Do vodstva je Hajduk stigao u 33. minuti kada je Livaja pronašao potpuno samog Jana Mlakara, a Slovencu nije bilo teško postići pogodak. Samo šest minuta kasnije Dario Melnjak je zabio za 2-0 preciznim udarcem s 20-tak metara.

U 58. minuti Awaziem je igrao rukom u svom šesnaestercu, no udarac Ivana Barabana iz penala obranio je Hajdukov vratar Karlo Sentić.

Domaći trener Tihomir Bradić upravo je tu situaciju istaknuo kao ključnu u nastavku utakmice.

- Veseli me to što nismo bili u podređenom položaju. Normalno da je Hajduk imao veći posjed i više od igre, ali mi smo u svemu tome više nego dobro izgledali. Žao mi je zbog prvog poluvremena u kojem smo u otvaranju igre primili dva pogotka koja su odlučila pobjednika. Osim toga, ostaje žal za promašenim penalom, jer pitanje je kako bi se sve to razvijalo da smo smanjili zaostatak na 1:2. Sigurno bismo dobili dodatnu energiju. Međutim, nemam što zamjeriti svojim igračima kojima čestitam na dobro odigranoj utakmici, požrtvovnosti i borbenosti. Bila je to prava nogometna fešta, a sad se okrećemo suboti i prvenstvenim utakmicama koje su nam puno važnije.

Mislav Karoglan nije bio zadovoljan svojom momčadi u drugom poluvremenu.

- Vrlo težak teren, ali svakako dobro prvo poluvrijeme, dok drugi dio utakmice nije bio na očekivanom nivou i u njemu nismo bili pravi što mi se ne sviđa. Nama je najvažnije što smo ostvarili pobjedu i što smo prošli u četvrtfinale Kupa. Čestitam Mladosti na korektnoj igri, a pogotovo gledalištu koje je za svaku pohvalu. Pred nama je utakmica sa Slavenom Belupom tako da smo u drugom poluvremenu morali odmoriti neke naše igrače, što se osjetilo na našoj igri.

Linker
19. travanj 2024 23:44