DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NIJE SE REALIZIRALO

Neispunjena želja Hajduka: Evo zašto Splićani nisu posegnuli za zvijezdom koja im je napunila mrežu

Jedno od lakših pitanja na kvizovima sigurno bi bilo tko je najbolji strijelac Gorice u dvobojima s Hajdukom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. veljača 2022. 07:18

Jasno, Kristijan Lovrić je taj. S pet pogodaka u HNL dvobojima nije prvi strijelac međusobnih prvenstvenih ogleda, jer taj naslov pripada Jairu koji je postigao šest.

Ali, igrao je Lovrić i kup susrete s Bijelima u kojima je zabio još tri pogotka. Ukupno osam, zato ne čudi da je nekoć bio na meti Hajduka. O tome se najviše pričalo u jesen 2019. kada je Bijelima u razmaku od samo četiri dana postigao po jedan pogodak u Kupu i prvenstvu. Na upit ima li želju doći u Hajduk odgovorio je diplomatski.

- Nemam nikakvih želja. Želja mi je biti zdrav i igrati nogomet, sve će doći na svoje - poručio je Lovrić u listopadu 2019. kada je pogotkom iz slobodnog udarca otvorio put ka pobjedi svoje momčadi (2:1) i eliminaciji Hajduka iz Kupa.

U konačnici se Lovriću ostvarila želja, ali ne i Hajduku. U zimskom mercatu 2020. puno se govorilo o transferu krilnog napadača, a zašto tada nije prešao na Poljud sigurno najbolje zna Mindaugas Nikoličius koji je u to vrijeme obnašao dužnost sportskog direktora Gorice. Zbog toga je godinu dana poslije, s pozicije sportskog direktora Hajduka, objasnio “temu Lovrić” iz oba kuta.

- Lovrić je prije godinu dana, u zimu 2020., Hajduku bio preskup, a danas je vjerojatno još i teže realizirati njegov dolazak. Želim mu unosan transfer - kazao je Nikoličius početkom prošle godine kada je iz Velike Gorice prešao u Hajduk.

Sve je jasno, osim što cijena nije spomenuta. Mediji su tehnicirali sa svotom od četiri milijuna eura koliko je Gorica navodno pred dvije godine cijenila svog najboljeg igrača. Nakon zime 2020. nije više bilo toliko priča oko dolaska Lovrića na Poljud. Bez obzira što je napadač Gorice s dva pogotka i prošlog proljeća izbacio Hajduk iz Kupa, njegovo ime više nije bilo na popisu ulaznih transfera. Uostalom, Hajduk je prošlo ljeto produžio s Livajom, vratio Sahitija i Eduoka s posudbe, doveo Mlakara, u momčad iz juniora uvrstio Biuka i Ljubičića. Napunio je prednju liniju i zato Lovrića, bez obzira na potvrđenu klasu, više nitko nije spominjao.

Najbolji strijelci protiv Hajduka u 1. HNL u dresu jednog kluba

9 - Miljenko Mumlek (Varteks)

7 - Eduardo da Silva (Dinamo), Anas Sharbini (Rijeka), Ivan Krstanović (S. Belupo)

6 - Robert Špehar (Osijek)

5 - Mark Viduka, El Arabi Hilal Soudani, Angelo Henriquez, Mario Gavranović, Igor Cvitanović, Duje Čop (Dinamo), Kristijan Lovrić (Gorica), Karlo Primorac (Osijek), Admir Hasančić, Antonio Mirko Čolak (Rijeka), Nikola Šafarić (Varteks)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:39