Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
‘VELIK JE PRITISAK‘

Nekoć omiljeno lice Modrih: ‘Moj brat Petko riješit će Splićane! Što se mene tiče, i bolje da ne igram...‘

Bivši Modri kaže da Hajduk ove godine igra drukčije nego što je igrao kad je on bio u Dinamu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. prosinac 2023. 07:03

Komnen Andrić (28), popularni Baka, bio je omiljeno lice Dinamove svlačionice. Voljeli su ga i Dinamovi navijači, na utakmicama je uvijek davao sve od sebe, srpski napadač iako često nije bio u prvom planu, ostavio je trag u Dinamu. U ljeto 2022. godine otišao je u Francusku, u Clermont Foot, trenutačno posljednjeplasiranu momčad na ljestvici Ligue 1. Ove sezone igrao je samo na četiri utakmice, ukupno samo 124 minute...

- Imamo još dvije utakmice, pa ću na stanku jedno sedam dana... Ne igram. Trebao sam otići iz Clermonta ljetos, već je sve bilo dogovoreno, ali propalo je zadnji dan! S obzirom da sam ja već dogovorio transfer, klub je doveo novog napadača. A ja sam ostao... - kaže nam Komnen, te nastavlja...

image

Komnen Andrić

OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP/PROFIMEDIA Olivier Chassignole/afp/profimedia

- Ma, i bolje što ne igram. Kako momčad igra, stvarno je bolje da ne ulazim, ha, ha, ha... Najgora smo momčad u ligi, zadnji smo. Ne bih im ja mogao puno pomoći.

Naravno, zvali smo ga da popričamo o današnjem derbiju između Dinama i Hajduka. Dobro zna Baka kakvi su to derbiji, koliko znače klubovima iz Zagreba i Splita.

- Pratim HNL, naravno. Ovaj derbi u Maksimiru će biti stresan i za Dinamo i za Hajduk. Ulog u utakmici je ogroman. Hajduk je do sada uvijek jurio Dinamo, a sad je situacija drukčija, Splićani su na vrhu, imaju sedam bodova prednosti, nema veze što Dinamo ima dvije utakmice manje, vizualno izgleda velik zaostatak, bez obzira što nije realan. Definitivno je veliki pritisak za dva najveća hrvatska kluba. Hajduk eventualnom pobjedom može odmagliti na deset bodova razlike, što bi njima bila fantastična prednost. Dinamo pak mora napraviti sve da se zaostatak smanji na četiri boda. Zato će jedni i drugi biti u situaciji u kojoj znaju što im nosi pobjeda, odnosno poraz. Definitivno, baš je veliki pritisak.

image

Bruno Petković, Komnen Andrić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kaže da Hajduk ove godine igra drukčije nego što je igrao kad je on bio u Dinamu.

- Hajduk igra na rezultat koji ga prati. Izgleda da su potpuno stabilni, naročito kad je došao novi trener Karoglan. Samo su fokusirani na prvenstvo, dok, s druge strane, Dinamo je igrao skupinu Konferencijske lige i prošao, na tome čestitam. Ali moj bivši klub je imao “duplu potrošnju” u ovom prvom dijelu sezone, što je sigurno utjecalo da Hajduk sad vodi. Međutim, ja danas u derbiju očekujem pozitivan rezultat za Dinamo, a to znači samo jedno - pobjedu!

Veli da je teško u derbijima govoriti o favoritu...

- Svaki derbi Dinama i Hajduka, a tako je bilo i u moje vrijeme, bio je posebna priča i nikad se nije valjalo baviti bilo kakvim prognozama. Uvijek je bio moguć svaki rezultat. No, ponavljam, Dinamo je uvijek bio lovina, a Hajduk lovac, a sad se situacija promijenila, što onda i mijenja neke odnose. Pa se čak može kazati da je u ovom trenutku veći pritisak na Dinamu. Iskreno, u Maksimiru ne očekujem derbi koji bi mogao oduševiti gledatelje, bit će tvrdo, teško, zahtjevno, s mnogo borbe, prekršaja... Odlučit će sitni detalji, a ja se nadam da će Dinamo uzeti sva tri boda, a onda na proljeće prestići Hajduk.

image

Arijan Ademi, Komnen Andrić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Tko bi mogao odlučiti derbi, priča se uglavnom o Petkoviću i Livaji...

- Logično je da se o njima priča, jer su pravi napadači. Nadam se da će derbi odlučiti moj brat Petko! On će to riješiti! Ne treba čak niti golom, već nekom svojom lucidnošću, majstorskim potezom, asistencijom. Također se nadam da će moja velika braća, Perić, Ristovski i Zagorac zatvoriti sve prilaze Dinamovom golu. Nikad nisam prestao komunicirati sa svojim bivšim plavim dečkima, osim s nabrojenima, čujem se s Ademijem, s Livakovićem... I kad smo bili skupa stalno smo pričali da smo obitelj. I dan-danas smo obitelj, ništa se tu nije promijenilo, Dinamo je ostao moja obitelj. Danas ću navijati svim srcem za Dinamo i nadam se pobjedi - zaključio je Andrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:05