Valdas Dambrauskas i Ante Čačić

 MARKO TODOROV Cropix
PAKLENI RITAM

Nema odgoda utakmica HR velikana: Dinamo odigrao čak četiri utakmice više od Hajduka, pogledajte raspored

Dva najjača hrvatska kluba nastavljaju u jakom ritmu na europskim i domaćim travnjacima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 11:15

Derbi je bio i prošao, Dinamo je s non-stop ritmom nastavio već sinoć gostovanjem kod Bodo/Glimta, dok Hajduk sutra ima dvoboj kod Villarreala, a vrijedi podvući da niti jedan od dva najveća hrvatska kluba nije tražio odgodu utakmice koju igraju između predstojećih europskih nastupa. Pritom Dinamo nije stao otkako je krenula sezona, a Hajduk je igrao čak četiri susreta manje jer ima dva odgođena u prvenstvu i kasniji start u Europi.

Ova dva tjedna odredit će im sudbinu na međunarodnoj sceni, a ukupno će do reprezentativne stanke Modri odigrati deset susreta, a Bijeli sigurno osam. Za više bi se morali plasirati u skupinu Konferencijske lige, što bi bilo golemo iznenađenje budući da je suparnik Villarreal, aktualni polufinalist Lige prvaka.

Dinamo je do Bodo/Glimta imao na programu deset utakmica od starta sezone u nešto više od mjesec dana, što je gotovo najjači mogući tempo, dakle, do Lige nacija u kojoj Vatreni igraju s Danskom i Austrijom ukupno će ih biti 20. Ne posegnu li kasnije, kad krene skupina Lige prvaka ili Europske lige, zavisno u kojoj će igrati, za odgodom jednog ogleda u HNL-u jer imaju na to pravo...

Hajduk je po tom pitanju u nešto boljoj poziciji, Bijeli su bili bez pravog predaha i pripreme pred hrvatski derbi, ali zato do Villarreala imaju dovoljno vremena jer igra se u četvrtak. Iako su opet morali na put.

Dinamo nakon što se vrati iz Norveške ima domaću utakmicu HNL-a s Osijekom 20. kolovoza. Nakon toga u srijedu 24. kolovoza dolazi mu u Zagreb Bodo/Glimt, pa zatim već u subotu 27. gostuje u Šibeniku u domaćem prvenstvu. Rujan će otvoriti utakmicom s Rijekom, po sadašnjem planu to je 3. rujna. Međutim, kako u tjednu nakon toga kreće natjecanje u europskoj skupini, pitanje je kojeg će se točno datuma taj ogled dogoditi.

Dakle, Modri će igrati u Europi prvo kolo 6., 7., ili 8. rujna, a nakon toga im dolazi gostovanje kod Gorice za vikend, pa drugo europsko kolo 13., 14. ili 15. rujna i još jedan ogled na strani s Lokomotivom, koji je nominalno 17. rujna. Puno utakmica, svaki tjedan po dvije bez iznimke, međutim, ubrzani tempo zbog Svjetskog prvenstva to je učinio svim klubovima koji će igrati, rekuperirati se, opet igrati i tako do 13. studenoga. Zato su sretni oni koji uspiju negdje spojiti tri nastupa doma ili u blizini da ne moraju na daleki put... Igrači se sve češće žale na pretežak tempo utakmica, ali to je danas danak koji plaćaju kao bi zarađivali ogroman novac. Umješnost je trenera i stožera da ih drže koliko-toliko svježima. Do izražaja će protekom sezone još više dolaziti “dužina klupe”.

Hajduk u četvrtak ima u Valenciji ogled s Villarrealom, potom ugošćuje Lokomotivu, da bi 25. rujna igrao doma sa španjolskim klubom. Hoće li to biti kraj Europe ili će se probiti u skupinu odredit će kasniji tijek. Zasad se zna da 28. kolovoza gostuju u Osijeku, da 3. ili 4. rujna imaju doma Slaven Belupo, potom do reprezentacije vani Šibenik i na Poljudu Istru 1961.

Kako Rijeka i Osijek nisu bajno ušli u sezonu, ne djeluju kao konkurenti za vodeće pozicije na tablici, ali utakmice s njima mogu biti teže nego s većinom ostalih jer znaju “licem u lice” itekako zaprijetiti i Modrima i Bijelima s Poljuda.

DINAMO NAKON DERBIJA DO KRAJA KOLOVOZA

16/08/22.

Bodo/Glimt - Dinamo

20/08/22.

Dinamo - Osijek

24/08/22.

Dinamo - Bodo/Glimt

27/08/22.

Šibenik - Dinamo

HAJDUK NAKON DERBIJA DO KRAJA KOLOVOZA

18/08/22.

Villarreal - Hajduk

21/08/22.

Hajduk - Lokomotiva

25/08/22.

Hajduk - Villarreal

27/08/22.

Osijek - Hajduk

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:28