Ante Matej Jurić (desno)

 TOM DUBRAVEC Cropix
Ante Matej Jurić ZA SN

Nesuđeni junak s Poljuda: ‘Nisam zabio Hajduku, a lopta me je pogodila u trepavicu‘

Ante Matej Jurić mogao je biti junak nedjeljne utakmice u Splitu, ali Poljud je na kraju napustio utučen
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. veljača 2023. 15:09

Da je bilo malo više sreće, 20-godišnji napadač Gorice Ante Matej Jurić mogao je biti junak nedjeljne splitske utakmice s Hajdukom. Imao je prvu čistu priliku za gol, mogao je dovesti goste u prednost na Poljudu u 16. minuti utakmice, ali promašio je zicer s tri metra i na kraju ispao jedan od najvećih nesretnika. Njegov klub opet je izgubio, ostao na deset bodova zaostatka za devetim mjestom, a nada u ostanak u ligi sve je manja. No, u Gorici predaje nema, ostalo je još 14 utakmica i dobra igra morala bi doći na naplatu onim najbitnijim, a to su bodovi.

- Sigurno bi bila druga utakmica da sam zabio taj gol u ranoj fazi prvog poluvremena i ne mogu opisati taj osjećaj koliko mi je žao što nisam uspio jer smo na kraju izgubili, a baš smo lijepo igrali na Poljudu. Mislim da nas je Hajduk malo i podcijenio, mi smo bolje ušli u igru, ali smo je produžili na cijelu utakmicu, napadali i imali šanse, ali što vrijedi kada smo opet poraženi - kaže Jurić.

Vjerovao sam da ću zabiti

Ddodaje pritom sljedeće...

- Prširova lopta iz kornera bila je idealna, pogodila me u trepavicu, kako se kaže, ali nisam je dovoljno dobro zakačio i zato nije otišla u mrežu, a vjerovao sam da ću sigurno zabiti.

Mladić iz Čepina, koji je u Goricu došao prošle zime iz trećeligaša Belišća, inače je dobitnik zimskih priprema na mjestu centarfora, a konkurencija je jaka s iskusnim Timom Matavžom i Nikolom Vujnovićem.

- Nova godina i novi trener Željko Sopić za mene osobno su donijeli sve novo i dobro. Imam potpuno trenerovo povjerenje, svi me u klubu guraju, osobno sam jako zadovoljan i smatram da igrački napredujem više nego ikada. No, ono što me muči su rezultati, ne mogu se kao ni ostali pomiriti s tim da smo zadnji i moramo sve napraviti da uđemo u seriju pobjeda i pritisnemo Šibenik na devetom mjestu.

Trener Sopić počeo je koristiti i taktiku s dva napadača. Je li to recept za uspjeh?

- Ostavio bih taktiku treneru, meni osobno nije problem ni biti sam u napadu, ni s nekim drugim. Samo da nas konačno krene gol jer šanse smo počeli stvarati kako želimo i očekujemo...

Nešto o sebi i igračkim počecima?

- Ja sam Slavonac iz Čepina, iako su djed i baka po ocu tamo doselili iz okolice Tomislavgrada, točnije iz Eminovog Sela i Šuice. Nogomet sam počeo i igrati u Čepinu sa šest godina, s devet sam prešao u Osijek, pa onda u Akademiju Krpan-Babić. Sadašnji suigrač Toni Fruk bio je već tamo, kao i Marko Hanuljak, koji je ove zime iz Posušja prešao u Lokomotivu. Bili smo najjači trojac Akademije u to vrijeme. Seniorski debi imao sam sa 17 godina povratkom u Čepin, a protiv Hajduka sam već igrao u Kupu u dresu trećeligaša Belišća listopada 2021. Tada nije bilo lako, vidjela se velika razlika između dva ranga, izgubili smo 1:5, ali svejedno je bio doživljaj koji se pamti.

Dolazak u Goricu iz Belišća u siječnju 2022. bio je prilično kontroverzan i završio je šestomjesečnom suspenzijom?

- U prvom dijelu prošle trećeligaške sezone postigao sam za Belišće, računajući i kup dvoboje 19 golova, što nije promaknulo tadašnjem treneru Gorice Krunoslavu Renduliću. Došao sam na probu početkom prošle godine, svidio se treneru i Upravi Gorice i oni su tražili da odmah i ostanem. U Belišću su bili drugačijeg mišljenja, imali su velike ambicije i nisu me željeli pustiti kao najvažnijeg igrača. Dva kluba su zaratila oko odštete, a gubitnik sam ispao ja jer sam šest mjeseci morao pauzirati i nisam odigrao ni jednu utakmicu - pojašnjava Jurić.

Na ljeto će konačno postao punopravni član turopoljskog kluba...

- Tadašnji trener Samir Toplak također je vjerovao u mene, debitirao sam već u prvom kolu na gostovanju u Osijeku, a prvi put sam startao baš 13. kolovoza protiv Lokomotive, što će se nažalost pokazati kao jedina utakmica u prvenstvu koju je Gorica i pobijedila rezultatom 3:2. Eto, budući da u subotu opet igramo na svom stadionu protiv Lokomotive, moja glavna želja je da se dogodi repriza, odnosno da opet osvojimo tri boda.

Dolaze bolji dani

Ne bi loše bilo ni postići HNL prvijenac?

- Sa svoje strane učinit ću sve da već protiv Lokomotive zabijem gol, bilo bi to pravo iskupljenje za ovaj promašaj na Poljudu, ali ponajprije je važno da mi u subotu odigramo kao s Hajdukom. S takvom igrom i boljom efikasnošću, uvjeren sam da za Goricu dolaze bolji dani i pobjede - optimist je Ante Matej Jurić, koji je za vrijeme mandata Igora Angelovskog bio posuđen drugoligašu Hrvatskom dragovoljcu, pa u dresu Gorice ove sezone ima 12 nastupa, a za HD devet.

Nedostaje mi mirnoća u završnici

Kako bi sam opisao svoje igračke karakteristike, često se znalo čuti da Jurić podsjeća na Marija Mandžukića iz mlađih dana?

- Ne bih sebe još uspoređivao bilo s kim, ali imam visinu, eksplozivnost, jaku desnu nogu. Ono što mi nedostaje jest mirnoća u završnici, da lakše dajem golove i na tome maksimalno radim kako bih se poboljšao. (tr)

JURIĆ DOSAD U HNL-u

12 odigranih utakmica

467 minuta na travnjaki

0 postignutih golova

0 upisanih asistencija

3 dobivena žuta kartona

0 dobivenih crvenih kartona

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:05