ZELJKO HAJDINJAK Cropix
HRVATSKI KUP

Neviđen dizajn za Majstore s mora: Je li ovo stadion treće lige ili Premiershipa? Donijeli i duh sinjske Alke

Sve ulaznice odavno su rasprodane, a za Torcidu su pronađena rješenja u zadnjem trenutku
Piše: Jurica VukojevićObjavljeno: 31. listopad 2023. 09:54

Sve je spremno u Pločama za današnji dan i susret osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem domaći jadranaši dočekuju najdražeg gosta, splitskog Hajduka. Prvi je to službeni susret ovih klubova, odigrana su četiri prijateljska unatrag 43 godine. A, ovaj se smatra jednim od najvažnijih sportskih događaja, općenito, u gradu na ušće Neretve.

Uprava pločanskog trećeligaša (2. NL) zaista se naradila, redom svi, u pripremi za ovaj ogled. Postavljene su montažne tribine, one sa sinjske Alke, oko 2.100 mjesta, pa je Jadranovo poprimilo jedan potpuno novi, do sada neviđen izgled. Mnogi ga čak uspoređuju s nekim manjim stadionom iz engleskog Premiershipa. Kad se tom dijelu sinjskih tribina doda već postojeća tribina s 600 mjesta, te novi dio na pomoćnom igralištu od 300 mjesta gdje će biti polaznici klupske škole nogometa dolazi se do broja od 3.000. Do sada neviđeno, ne samo na Jadranovu, nego i u Pločama.

Međutim, to nije sve. U zadnji trenutak, na traženje i u dogovoru sa središnjicom navijačke skupine Torcida iz Splita, osigurana je manja tribina s oko 250 sjedećih mjesta i tu će biti smješteni isključivo članovi ove udruge. Naravno, to će upotpuniti pravi navijački folklor, a sveukupni kapacitet Jadranova bit će oko 3.300 mjesta.

Sve ulaznice odavno su rasprodane, još samo da danas (31. listopada) od 14 sati ne bude kiše, ružno vrijeme. Prema prognozama očekuje se vrijeme u jugu, samo da padaline zaobiđu Ploče. Toga dana određena je i posebna regulacija prometa Dalmatinskom ulicom od 10 do 17 sati, ulicom koja vodi na Jadranovo.

Linker
24. srpanj 2024 08:49